jueves, 30 de abril de 2009

La Tira

Un aparcament que no serveix per aparcar diferencies



Des de que l’Ajuntament de Lleida va anunciar que faria un pàrking soterrat a la plaça Ricard Viñes, els dubtes tant dels veïns, com dels comerciants de la zona han anat creixent; no estaven gaire d’acord amb el projecte però ara, des de l’Associació de Comerciants Zona Alta diuen que ja “no ho veuen clar”.

És bàsicament el projecte dels accessos al pàrking des de Ruano, la sortida de l’aparcament cap Balmes i l’accés cap la rotonda des de Fleming, el que ha acabat avinagrant les bones relacions que hi havien entre l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament. Preveuen, que tant Ruano com Fleming quedaran com dos carrers amb un trànsit rodat pràcticament testimonial, cosa que perjudicarà al comerç i es temen que el pàrking pugui servir també, per aparcar els seus negocis.

El projecte de vianalització de la plaça tal i com està ara, va aconseguir ahir sumar voluntats entre els comerciants de Ruano i Fleming, tancant portes en un 95% i de 10 a 11 hores, en protesta per l’actual projecte. També pengen cartells als aparadors.

El president de la Associació de Comerciants, Josep Bellera, va declarar que tenien un gran recolzament, tant per part dels comerciants de la zona com dels veïns que així els hi estaven manifestant.
Bellera va criticar el projecte i que no se’ls escolti, per contra la regidora Mínguez es va defensar tot i dient, que les critiques no són unànimes entre els que tenen negocis a la zona. És a dir, traient-li representativitat al President Bellera. És aquesta una estratègia que utilitza normalment aquest equip de govern, quan algú públicament els critica i no tenen arguments per defensar-se.
El que no vol veure la regidora, es que el comerç de la zona i la unanimitat són dos coses molt diferents, com per mesurar-les amb un mateix metre.

Ha de saber el Sr. Bellera, que al nostre Alcalde no li agrada gents ni mica que el critiquin; tal cosa el treu de polleguera. El cert és que, no hi ha cap llei que prohibeixi criticar a un polític com és el nostre Alcalde i algú tindria d’explicar-li, que la critica a l’acció de govern va inclosa en el seu sou.


De tota manera, hem de dir que no estem d’acord amb l’opinió que ens van manifestar alguns comerciants, respecte a que no es podia deixar el projecte totalment en mans dels tècnics; pel que sabem i històricament parlant, els tècnics només plasmen en un projecte l’encàrrec de qui els mana, en definitiva, són els interessos qui acaben manant als tècnics i si algú protesta per un projecte, l’Ajuntament pensa: “ja se’n cansaran”.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]