martes, 28 de abril de 2009

La Tira

Quan l’ecologisme no és res més que una propaganda

Que les aigües del Segre al seu pas per Lleida no són massa netes i que no és massa recomanable utilitzar-les per rentar-se els peus, sempre ho hem sabut.

També sabem que des de fa molts anys hi desemboca la claveguera urbana que baixa pel riu Noguerola i la de Llivia que ve a desembocar a la Mitjana.
Són dos problemes del mateix caire, no resolts pels successius Governs socialistes que hem tingut durant trenta anys a l’Ajuntament de Lleida.

Fa pocs dies va aparèixer una denuncia d’uns veïns que van veure com del tub de la depuradora i que torna l’aigua al Segre, hi sortia molta escuma.
Que surti escuma de la conducció que ve des de la depuradora no és normal. Tampoc ho és, que a dia d’avui, hi hagi dos clavegueres que vessen directament al riu sense passar per la depuradora.
Tampoc és normal, que davall de les dues passarel·les i el pont dels instituts, hi hagi durant mesos i mesos, grans objectes llençats a l’aigua pels brètols, com poden ser, tanques metàl·liques, escales de ma, carros de supermercat, rodets grans de fusta. Tots aquests objectes queden allí banyant-se durant mesos i mesos abans de ser retirats.
Un altra cosa que tampoc és normal, és la baixada de chapapote pel riu, un chapapote que diuen, va ser degut a una fuita d’una empresa del polígon que no es pot nomenar?
Segueix sense ser normal, que els camions de rec de l’empresa Ilnet, agafin l’aigua potable de la ciutat, per regar els carrers, en comptes de anar-la a buscar a la depuradora, quan es va dir que només utilitzarien l’aigua reciclada.

Ara i després de una denuncia presentada per OVI a Medi Ambient, al 2007, l’Ajuntament ha aprovat la canalització de les aigües fecals de Llivia cap el clavegueram general i ja s’estan fent les notificacions als propietaris de les finques afectades per on passarà el tub.
Però i que passa amb el clavegueram del riu Noguerola, senyor Alcalde, quants anys més tindrem d’esperar?

Tots aquests atemptats contra les aigües del pobre i sofert riu Segre, es fan des d’uns Governs que es diuen a sí mateixos “progressistes i ecologistes”; ens ho podem creure?

Etiquetas:


<< Página principal

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]