viernes, 24 de abril de 2009

La Tira

Quan la casa es comença per la teulada, malament anem












Des de la Cambra de Comerç de Lleida, es demana mes sol industrial del que ja tenim. Diuen que ara tenim 201.700 metres quadrats i els sembla insuficient.
A veure, tenim uns quants polígons industrials a Lleida i ara mateix estan previstos de fer: un al costat de la Campsa, un darrere del de Camí dels Frares i un altre on estava la antiga Cros.

El que no es diu, es que en aquests polígons hi han naus tancades d’empreses que han marxat a altres municipis pel sol fet, de que allí hi ha uns impostos molt mes baixos (fins i tot l’aigua es molt més barata), una millor comunicació vial, uns polígons amb bons accessos i carrers en perfecte estat de conservació. A més tenen tota classe de facilitats i atencions, per part dels ajuntaments que regenten aquests polígons.

Podríem parlar, fins i tot donant noms, dels industrials que han marxat avorrits, tant dels polígons industrials de Lleida, com de la seva política municipal. Han marxat a altres places properes: Torrefarrera, Fraga, Alcarràs, Soses, Almacelles, i fins i tot Alcoletge.
Que consti que segons diuen, en el seu nou domicili social estan encantats. Diuen que una de les coses més sorprenents, és que els tràmits administratius per instal·lar-se en aquestes places són fets en pocs dies, al contrari que a Lleida. És comprensible; aquí tenim un Palau de la Paeria i ja diuen que “las cosas de palacio, van despacio”.

Per tant, li podem demanar al President de la Cambra de Comerç, que sigui valen i que digui la veritat: les empreses que han marxat de Lleida no tornaran degut a que en tenen mal record, i les empreses noves saben totes, que Torrefarrera o Fraga, per posar un exemple, els ofereix unes millors condicions que Lleida.

¿De què servirà, augmentar en 600.000 metres quadrats el sol industrial a Lleida, quan la crisi galoparà desbocada durant uns anys i la qüestió administrativa, diguem que no és gaire “amigable”?
¿A qui li interessa oferir tant sol industrial, quan no hi ha demanda, quan està tancant tanta industria?

Bé, potser hi podran muntar el Senglar Roc.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]