lunes, 20 de abril de 2009

La Tira

Les zones mes insegures de Lleida



Ja era hora de que des d’algun estament institucional, es recollís una realitat que tots coneixem i davant la qual, l’Ajuntament fa oïdes sordes, com en tants altres temes.
Un departament de la UDL, assegura recollint dades reals, que el lloc més insegur de la ciutat és la passarel·la de Cappont-Montepio, el cita com l’indret amb la més alta densitat de denuncies per robatoris amb violència o intimidació i estirades.

És una dada que té des de fa temps l’Ajuntament al calaix, però no posa cap mitja per resoldre-ho. Les úniques actuacions policials a la passarel·la, les hem vist en el moment que algú sense feina, s’hi instal·la per vendre discs en el top-manta.
També apareixen en quan algun músic sense feina es posa en un dels bancs, tocant l’acordió o algun altre instrument. En tot cas, creiem que es tracta de bons músics, que no fan cap mal ni res perjudiquen, i que en altres ciutats europees més importants que Lleida, com poden ser París, Florència, Roma o Munich, permeten que aquests artistes es guanyin la vida tocant la seva musica al carrer i recollint les propines que els vianants tenen a bé donar-los.

La problemàtica de la estació d’autobusos es molt vella però al nostre Ajuntament tampoc li ha interessat mai posar-hi remei.

On no es pot dir que no hi hagi presencia policial, és a la zona del carrer Cavallers, el que pot passar, és que sigui un indret on el personal que la freqüenta sembla ser més problemàtic que en altres zones. Aquesta és un altra qüestió i potser faria falta augmentar la presencia policial.

El que trobem a faltar en l’informe, és que no parla de la zona dels Camps Elisis; un indret on sempre hi havien hagut atracaments en ple dia i presumptes pederastes. Ara últimament no hem sentit res sobre atracaments, però els veïns de la zona asseguren que els presumptes pederastes encara ronden per allí, concretament a la zona dels lavabos.
Aquests mateixos veïns, es queixen també de que estan farts de denunciar a l’Ajuntament, el soroll nocturn que provenint dels Camps Elisis, ja sigui de les revetlles, dels festivals o del River Cafè, els impedeix dormir, malgrat tot, la guàrdia urbana rep les seves denuncies i no fa res per solucionar el problema.
Algú podrà dir que aquest problema no sembla tenir res a veure amb la seguretat ciutadana, però els veïns de la zona diuen que aquesta falta d’interès per part de l’Ajuntament els impedeix descansar i això els hi roba la salut.

Esperem que l’Alcalde, Cap de la Guardia Urbana segons la llei, s’apliqui i procedeixi a solucionar aquests problemes tal i com és el seu deure. Entenem que posar la guàrdia urbana a “recaptar”, imposant multes a “tuti plen” als cotxes aparcats o parats en doble fila, no afecta a la seguretat ciutadana, en canvi vigilar les zones problemàtiques, sí.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]