jueves, 9 de abril de 2009

La Tira

El misteri de la gorra psicotècnica












Fa poc ens vam assabentar, de que l’Ajuntament de Lleida havia estat condemnat per un jutjat del Contenciós Administratiu. Una vegada més la Paeria ha estat condemnada per incomplir la llei, ara li a tocat el torn a un aspirant al concurs de dos places com inspector en la Guàrdia Urbana al maig de 2007, a la vegada que optava per la plaça d’Intendent de la GU.

Posant una mica de salsa al assumpte i sense ànim d’ofendre a ningú, toca dir que el demandant, en tant que aspirant al càrrec d’Intendent, anava una mica desinformat; no sabia que van aparèixer en escena uns altres plans; havia un contacte amb un policia que aleshores estava a Manresa per ocupar tal càrrec.

Per aquestes finalitats, solen ser molt útils aquests exàmens anomenats proves psicotècniques, un sistema molt poc transparent i per tant poc objectiu, que en mans de segons qui, està al servei d’interessos o de la conveniència.

La jutge anul·la la resolució del tribunal municipal, dient que l’informe on els psicòlogues declaraven no apte a l’aspirant, es va fer sense especificar el perquè. Es el que en termes administratius es diu “resolució sense motivació”. A més ni el secretari, ni cap membre del tribunal van estar presents en la prova, la qual cosa considera la jutge és un altra causa de anul·lació del procés. També diu que es van vulnerar els principis de capacitat i igualtat, recollits en l’article 23 de la Constitució.

Que ningú s’espanti; no és la primera vegada que la Paeria incompleix una llei, el que passa és que les coses no solen arribar tant lluny.

Ara es tindran que tornar a repetir les proves psicotècniques, però com que són unes proves que només entenen els psicòlegs, ells poden dir el que els vingui en gana. A més a l’actual Intendent no hi ha qui li tregui la gorra i no tindrem pas dos Intendents alhora?
En tot cas, sembla que l’Intendent (que no sabem si va fer les proves o no) es porta una mena de persecució, amb un guàrdia de la urbana que abans havia estat policia també com ell.
Podrem tenir algun dia, l’aclariment d’aquestes incògnites, orquestrades des de diners públics, o tindrem de pensar que algú no ho vol transparentar per no comprometre a ...?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]