viernes, 17 de abril de 2009

Des de la meva finestra

La fosca historia d’un túnel



Continua la polèmica en vers el túnel de l’AVE, al seu pas pel davall de la ciutat de Barcelona. Les obres que ara estan afectant a quatre illes de cases, han fet tancar portes a 10 comerços, a la vegada s’ha registrat un gran nombre de robatoris i atracaments, fins i tot, un jove va resultar apunyalat la setmana passada.

La solució que pretén donar-li l’Ajuntament, no és altra que instal·lar cameres de videovigilancia en el laberint format pels passadissos estrets que queden entre les tanques i les cases, unes tanques amb uns plàstics negres, que impedeix veure el que hi passa dintre del passadís. Els veïns es queixen que ara la zona no té cap seguretat i demanen major presencia policial.
Un portaveu veïnal, assegura que últimament hi han hagut entrades a tres pàrkings de la zona, on s’han destrossat alguns automòbils, a més d’un atracament a un joieria.
Diu que segurament hi té molt a veure, el fet de que s’hagin retirat les faroles de la zona; Adif ha instal·lat uns focus que donen poca llum.

La Audiencia Nacional, ha rebutjat la demanda dels veïns i els representants de la Sagrada Família, per paralitzar les obres. El túnel passarà prop dels fonaments del temple, però la AN considera que encara no li pot afectar, perquè les obres estan a 1,5 quilometres. No obstant, la AN ha demanat informes sobre mostres del terreny i contempla la possibilitat de fer variar el traçat si les obres afecten al temple.
El portaveu al·lega, que la llei preveu que no es poden realitzar obres a menys de 40 metres d’un monument i ara es pretén fer passar la paret del túnel, a només 75 centímetres dels fonaments del temple, segons dades de Fomento.
Preveuen que les obres acabaran passant pel davall de 342 comunitats de propietaris (total o parcialment); uns 8.000 pisos i fins i tot, pel davall del temple.


Un altre aspecte que senyalen, es que hi ha una riera que neix al Tibidabo i que degut a les distintes construccions que es van anant fent al seu traçat, ha quedat dividida en una dotzena de rierols soterranis; unes aigües que van al mar. Les parets o pantalles del túnel poden provocar estancaments d’aigua, amb tots els problemes que pot arribar a generar en els edificis propers al túnel, “tal i com ja ha passat en la construcció de la línia 9 del Metro a Zona Franca”.
Es mostren decebuts, perquè CiU, ERC i PP, van aprovar mocions en tres Plens de l’Ajuntament prohibint la construcció del túnel en aquesta zona, però que desprès,van aprovar el projecte en el Parlament autonòmic, al passat mes de febrer. Per la seva part Adif, diu que pot estar tothom tranquil, perquè el túnel no li farà ni pessigolles al temple. Més ens val que sigui així; que no es perjudiqui cap edifici i que tampoc es perjudiqui el temple.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]