jueves, 16 de abril de 2009

Des de la meva finestra

De com ens quedem somniant truites



Era al setembre passat, quan Montilla feia veure que advertia a Zapatero, dient-li allò de: “José Luis te queremos mucho, pero queremos más a Catalunya”, una frase que sonava més a anunci publicitari de sabó que a un altra cosa.
Els qui estaven informats no li van donar a la pretesa advertència cap valor ni un; de sobres sabem el que li va passar a Obiols quan va voler plantar cara seriosament a la direcció del PSOE; que el van arraconar.

Tractar el tema del finançament es com caminar per un terreny vidriós; a més, ja li va contestar al setembre el ministre Solbes: “Se han acabado las negociaciones bilaterales, como antes” y “el Estatut no es el único que hay que tener en cuenta porque también hay otros”. És el mateix missatge que avui li ha enviat el ministre Chaves, qui diu esperar que Catalunya s’integri en un pacte multilateral. És a dir, “José Luis te queremos mucho”, estava darrera de l’advertència de Solbes i està ara, darrera de la de Chaves.

El que ara deu d’estar passant, és que Montilla no sap com fer-ho per donar un pas endarrera del “pero queremos más a Catalunya”. El mateix Chaves ha declarat avui, estar convençut de que: “son más las que cosas que nos unen que las que nos separan”.Montilla en saber-ho, diu que demana al Govern “fets” i no declaracions, advertint a Zapatero que “no li farà ni un gram de rebaixa”.

No seria estrany, que ara aprofitant la crisi, ens acabessin dient, que aquest any no pot ser, perquè els diners no arriben per a fer un bon pacte. Que aquest any continua tot igual, però que un cop passada la crisi, aleshores demanarem la lluna i la pruna.

En definitiva, estan escenificant una presa de pel electoral, una vegada més, els catalans ens quedem somniant truites i penjats de les paraules i les entelèquies: “José Luis te queremos mucho, pero queremos más a Catalunya”. Jo també demano poder plantar una pruna a la lluna.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]