lunes, 9 de marzo de 2009

Des de la meva finestra

Són les zones ZEPA un instrument d’especulació?


Els Veïns d’Almatret es van manifestar contra una central tèrmica que el Govern permetrà instal·lar a Mequinensa, província de Zaragoza.

Almatret sempre ha estat un poble tranquil però ara els seus veïns es troben preocupats per una potencial amenaça de contaminació que pot perjudicar la seva qualitat de vida i malmetre la seva salut. Segons el seu alcalde, en estar Almatret a set quilometres de la futura central es pot veure afectat; la tèrmica no solament cremarà carbó, sinó que també residus de carbó, la qual cosa genera una forta contaminació.

Els manifestants van demostrar la seva oposició al projecte de la central, davant del conseller Baltasar, recordant-li que des de la Generalitat es van emetre dos informes cap Brussel·les, per tal de aconseguir una reducció de 23.000 Ha d’un total de 75.000, en terrenys de futur regadiu amb el canal Segarra-Garrigues. Una reducció per afavorir zones de protecció a aus esteparies denominades zones ZEPA.
Els veïns del poble s’estranyen, de com pot ser possible, que un Govern que es diu ecologista, que protegeix les aus, no demostri el mateix grau de protecció amb les persones, amb els veïns d’Almatret que es veuran afectats per la contaminació.

A més l’Alcalde diu no entendre, com la zona de regadiu del canal Segarra-Garrigues se està reduint per protegir la zona ZEPA i en canvi no es farà res per protegir la zona ZEPA d’Almatret.
Els veïns del poble es pregunten el perquè, no es projecta una central tèrmica solar que no contamina.

Sembla que pel nostre Govern, abans és protegir a les aus que als veïns d’Almatret. Sembla que l’ecologisme governamental, només serveix per protegir a fauna i flora, però no a les persones.
La realitat pot ser un altra. Potser les zones ZEPA, no siguin més que un invent per poder incidir en la destinació i també el valor de determinats terrenys; potser les zones ZEPA, no siguin res més que un instrument de especulació sobre uns terrenys de propietat privada.
Si no es així, com es pot entendre que no es protegeixi a les persones, al menys, amb el mateix afany que a les aus?



Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]