martes, 24 de marzo de 2009

La Tira

Els lleidatans volen que les Basses, tornin a ser LES BASSES



En mig de l’enrenou que ha suposat a Lleida l’ampliació del parc de les Basses d’Alpicat en sis hectàrees i la previsió d’un sostre de 12.000 metres quadrats per a usos comercials i 3.000 per a usos hotelers, l’alcalde Ros assegura que el projecte respecta “escrupulosament el procés de participació”.

A veure alcalde, no capgireu les coses i dieu la veritat: el procés de participació va respectar escrupulosament les intencions predeterminades per l’equip de Govern, que es una qüestió ben diferent.
En el procés de participació ciutadana (amb entitats de la ciutat) vàreu portar unes directrius ja preses, en forma de cessions d’us a centres comercials.
Es a dir, es fa una cessió d’ús durant 50 anys, a algú que hi muntarà una activitat comercial amb ànim de lucre, sense tenir de comprar local comercial, ni tenir de pagar lloguer.
Aquest aspecte, és el que vàreu “colar de tapadillo”, tot i dient que fora un complement a les piscines, al càmping, a les zones de passeig, a les zones de fotting. Concretament, es diu que voleu posar: una zona de bicicletes, una zona de cavalls, un local de balls de saló, uns restaurants, una zona comercial, etc.

Perquè tots els lleidatans ho entenguin, vol privatitzar un espai públic per a finalitats comercials amb ànim de lucre, com abans ja va fer amb el Camp d’Esports (gimnàs i piscina privats), amb el pati d’equipaments de Balafia (ciutat esportiva), amb la parcel·la de equipaments al campus de la UDL (ara per a construir dos blocs de pisos), amb la plaça de Blas Infante (ocupada amb un pàrking privat), amb gran part dels Camps Elisis (cedits a una empresa que es diu Fira de Lleida, empresa de la qual, ell és President), etc.

A més, també es critica el dirigisme municipal en un procés de participació, on no es van tenir en compte, les propostes no afins amb els seus projectes privatitzadors. Tampoc tenim cap garantia ni una, de que el procés de participació doni els resultats que diu, ja que no va ser transparent, però ell anuncia els resultats i ho pontifica.

I ja que l’alcalde Ros vol ser escrupulós, ho pot ser respectant el patrimoni públic de tots els lleidatans en comptes de privatitzar-lo.

El que sí està clar, és que la majoria dels lleidatans, volen que les Basses es tornin a posar en funcionament i que per tant, tornin a ser LES BASSES, encara que tal desig no quadri amb els projectes privatitzadors de l’Alcalde.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]