viernes, 13 de marzo de 2009

La Tira

Fundació de control publicitari i recaptació



El nostre alcalde, Àngel Ros, va muntar una fundació nova; la Fundació del Paisatge Urbà. En la presentació que van fer, curiosament en cada apartat hi havia “el control de la publicitat”.
Ara acaben de demostrar, la nostra sospita, es a dir: primordial controlar la publicitat.
Diu que la fundació, ha detectat més d’un centenar de tanques publicitàries instal·lades sense permís. Unes tanques publicitàries que seran desmantellades i substituïdes per unes altres legals i sense impacte visual. Que n’instal·laran una dotzena reservades per a publicitat institucional.
La fundació preveu regular les tanques instal·lades en terreny privat.

En primer lloc, sembla que no faci falta dir-ho, però les tanques publicitàries sempre han tingut i tindran impacte visual, entre altes coses, perquè si no es veuen, no té cap sentit posar una tanca publicitària. Esta clar, que tant si tenen permís o no, continuen sent tanques i tenen impacte visual.
Per tant, aquí el que hi ha es una retallada de llibertat, ja que només es podran posar les tanques que li semblarà bé a la Paeria. Hi ha per tant, un impacte recaptatori, perquè es tindrà de pagar una taxa, però també un afany de control. Aquest sembla ser el rerafons de la tal “Fundació del Paisatge Urbà”, que encara no s’ha donat compte del malmeses que estan les voreres de Lleida, de la quantitat de caques de gos que hi ha abandonades pels carrers i dels contenidors de papers, vidre i envasos que estan plens, ni de les rampes que queden per a construir en passos de vianants, etc.

I si parlem d’impacte visual, la fundació, tindria que haver-se donat compte també, del negatiu impacte visual que són les antenes de mòbils que hi han escampades per les teulades de la ciutat. Casualment, totes aquestes coses, no les han vist.

El més significatiu, es que l’Ajuntament diu en tot moment, si una tanca, encara que estigui en terreny o en un edifici privat, té o no impacte visual. Tenen un medidor d’impacte visual? En que es basen? Doncs està clar, en la seva conveniència. Aquest és el tarannà de legalitat que té l’equip de govern de l’Ajuntament de Lleida, quan el que tindria de fer, és preocupar-se de complir les lleis i de fer-les complir.
Si voleu veure un paisatge sense tanques publicitàries i per tant, sense cap impacte visual, podeu anar a Lanzarote; no hi ha ni una, per normativa municipal.

En definitiva, una fundació més aviat fosca , de utilitat ciutadana molt dubtosa, però que de segur paguem entre tots, en temps de crisi, inclosos els sous dels seus càrrecs i en la que el president, es el nostre Alcalde.

Per cert, quin sou té el vostre càrrec de president, senyor Alcalde?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]