sábado, 28 de marzo de 2009

La Tira

El cas Plaça Blas Infante



La Plaça Blas Infante situada a Cappont, davant mateix de la passarel·la. L’actual Plaça o simulacre de plaça, en els Edictes publicats al BOE de 18 i 24 d’agost de 1979, aquesta zona quedà qualificada com “Sistema de Parques y Jardines Urbanos", es a dir, com a zona verda; d’igual manera esta qualificat al actual Pla General de Lleida.

En data 25 d’abril de 2003, el Ple de l’Ajuntament (BOP nº 59, de 13/05/2003), pren l’acord d’aprovar “la concessió administrativa d’ús privatiu del subsòl de la Plaça Blas Infante, per tal de destinar-lo a la construcció i explotació d’un aparcament públic de vehicles soterrani”.

Al 14 de desembre de 2005 s’inaugurà el pàrking, construït en teoria al subsòl de la Plaça, el que passa es que està construït també a sobre del sòl de la Plaça; es a dir, el Ple de l’Ajuntament va acordar cedir el subsòl (davall, d’on els veïns del barri i durant anys hi aparcaven els cotxes) i en canvi, ara està construït pel davall, però també, per sobre del sòl de la Plaça.

I com és, que el pàrking o “aparcament de vehicles soterrani”, no està soterrat?

L’Alcalde de Lleida va inaugurar el pàrking ja construït per sobre de la Plaça de Blas Infante, i no es va donar compte d’aquest incompliment, i per dir-ho clar, va mirar cap un altre costat, no fent cas de la llei que diu, que l’alcalde té l’obligació de fer complir els acords del Ple (*).

(*)
Real Decreto 2568/1986, de 28 de noviembre, por el que se aprueba el Reglamento de Organización, Funcionamiento y Régimen Jurídico de las Entidades Locales
Art. 41.
El Alcalde preside la Corporación y ostenta las siguientes atribuciones:
25) Publicar, ejecutar y hacer cumplir los acuerdos del Ayuntamiento.

Els Veïns de Lleida estem obligats a complir totes les lleis:
Tenim de pagar els elevats impostos municipals, per llei.
Si no paguem puntualment els impostos o les multes, ens embarguen els comptes bancaris o ens embarguen els sous, per llei.
Ens posen multes injustes per estacionar en doble fila, per llei.
Se’ns emporta el cotxe la grua perquè estava mal aparcar, per llei.
Si al parquímetre no paguem, ens multen per llei, etc etc.

I SI ELS VEÏNS DE LLEIDA TENIM DE COMPLIR LES LLEIS, COM ÉS QUE L’AJUNTAMENT NO LES COMPLEIX?.
PERQUÈ L’ALCALDE, MAXIM RESPONSABLE DE L’AJUNTAMENT, MIRA CAP UN ALTRE COSTAT I NO VA COMPLIR LA LLEI EN AQUEST ASSUMPTE?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]