miércoles, 25 de marzo de 2009

Des de la meva finestra

¡ Pou d'abusos, ja !





La Confederació de Federacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), tenia convocada per ahir, una concentració del moviment veïnal a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.
La concentració va tenir lloc de 19 a 20 hores, ja que l’Ajuntament de Barcelona, només els va autoritzar el temps d’un hora.
Representants de moltes associacions de veïns de tot Catalunya es van trobar allí; Lleida van estar representada per la AVV de Bordeta i AVV Cappont.
Va ser un acte de clara reivindicació social; el motiu de la concentració va ser ni més ni menys, que una protesta pel desnivell tan abismal, que hi ha entre les apujades percentuals de certs bens o serveis que es consideren bàsics i l’apujada del IPC, o si es vol, dels increments de sous que van també amb l’IPC.

Els representants de la CONFAVC es van dirigir als assistents per explicar que la electricitat s’havia apujat aquest any un 3%, que es té de sumar al 11% del any passat. Que l’aigua l’han apujada un 8%, que els impostos i peatges els han apujat un 4,5% i que el transport de rodalies l’han apujat un 6%.
Però totes aquestes apujades s’han propiciat o s’han permès, tant des del Govern de l’Estat, com des del Govern de la Generalitat, quan a final d’any ens van dir, que el IPC pel 2008 només havia pujat un 1,4%.
I tot això en un context de forta crisi econòmica, quan estem als 3,5 milions d’aturats en tot l’Estat i a Catalunya ja en tenim 455.800, un 11,8%.

Van comentar també, que “aquest desnivell entre l’IPC i les apujades dels serveis bàsics, les apliquen uns Governs que es diuen d’esquerres”.

Els convocants van expressar, i els assistents ho van ratificar, que la crisi econòmica no l’hem provocada la classe treballadora, però sí que som els que més l’estem patint i som per tant, els que la pagarem, mentre que qui ha provocat la crisi ha estat la banca, que ara es veu beneficiada pel Govern amb uns ajuts econòmics a càrrec de tots, uns ajuts que no tenim els treballadors; tampoc els jubilats.

Des de la CONFAVC es demana, no apujar els serveis bàsics per sobre del IPC i que les CONFAVs puguin negociar en tot moment les apujades.
Els organitzadors, en veure a la plaça un desplegament policial, van tenir un record irònic, per les dures agressions policials de fa pocs dies, als estudiants, periodistes i vianants.

L’acte va acabar “emplaçant a les associacions de veïns de Catalunya a una reivindicació de llarg recorregut que comença avui, aquí”.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]