sábado, 21 de marzo de 2009

Des de la meva finestra

Zero Zapatero


En els nostres dies, hi ha coses que són considerades bàsiques o si es vol imprescindibles per una economia domèstica. El subministrament de energia elèctrica és una d’elles. En correspondència, qualsevol oscil·lació en el preu d’aquests bens afecta d’una forma directa la economia domèstica.

Les alarmes veïnals han saltat, en rebre els usuaris el rebut de llum del mes de febrer (corresponent a desembre-gener), emès per la companyia elèctrica de torn. L’increment de la factura comparada amb l’anterior (o fins i tot amb la de fa un any) es senzillament escandalós.

Senyors del Govern: no hi ha cap justificació ni una, perquè els veïns tinguem de suportar en el rebut de la llum, pujades del 125%. Amb més motiu, si ja estem suportant des de fa uns anys pujades en el rebut, justificades en un suposat “dèficit tarifari”, que no es correspon amb la realitat, ja que les companyies elèctriques tenen a final d’any uns beneficis escandalosos.
A més, el passat estiu, el Govern va aprovar una apujada de la llum, que està en una mitjana de només el 8%.

Les companyies elèctriques al·leguen la periodicitat de la factura: al 2009 el rebut passa de ser bimestral a mensual en el que ha entrat en funcionament una nova manera de treure els diners als veïns; ara hi tindrem una penalització per “consum excedit” de potencia al mes. Ara tot els que excedeix de 500 kwh al mes quedarà fortament gravat.

Es a dir, mentre la crisi empeny els preus de tota la cistella de la compra cap a baix , el kilovat es dispara vertiginosament cap dalt, per disgust de la malmesa economia dels veïns. Y el president Zapatero fent discursets de bla, bla, bla, sense parar.
Queda clar, que en Zapatero protegeix molt més a les riques companyies elèctriques, que als veïns del país, molts del quals estan ja afectats per la crisi que fins fa poc, ell mateix negava .
En aquest sentit, nosaltres hem de qualificar amb un “zero” la política social de Zapatero.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]