miércoles, 11 de marzo de 2009

Des de la meva finestra

Ajuts petits per la Dependència, però grans per la Independència?












La gran campanya governamental de la Generalitat de Catalunya (PSC – ERC - ICV) per esbombar la Llei de Dependència no es correspon en absolut, amb els ajuts concedits; no s’entén com a persones grans que estan impedides per a caminar, se’ls hi assigna un ajut per Dependència irrisori, mentre que per altra banda, el Govern dóna subvencions milionàries, sense cap aparença justificativa d’utilitat pública.

Es el cas que ara s’ha sabut: un petit col·lectiu anomenat “L’Esbarzer”, un grup independentista barceloní, que des de l’any 2005 al 2008 ha rebut subvencions per valor de 1,2 milions d’euros de diners públics.
L’Esbarzer va crear una Plataforma per la Llengua, va fer alguns estudis, amb els que va rebre les subvencions esmentades de la Generalitat, però sembla haver-hi sospites de que també va rebre 100.000 euros de Organismes Autònoms, que depenen del Govern i que no tenen la seva comptabilitat sotmesa a la de la Administració, per tant es veu dificultat el seguiment d’aquests ajuts.

El Esbarzer ja va rebre ajuts de l’últim Govern de CiU, on rebia una assignació fixa anual de 63.000 euros i altres assignacions econòmiques per informes realitzats.

El diputat de C’s, José Domingo, que va preguntar sobre aquest tema en el Parlament al passat mes de gener, diu: “Dona la impressió, de que aquest col·lectiu es una tapadora de altres entitats, perquè L’Esbarzer com a tal no té pràcticament cap activitat, la qual cosa ens permet sospitar que el nacionalisme català, sobreviu a costa de l’erari públic”.
De moment, en primera resposta a les seves preguntes, la Generalitat de Catalunya li ha lliurat una relació d’estudis i informes encarregats per Presidència, Vice-presidència i Cultura i Innovació, que sumem 1.221.376 euros entre el 2005 i el 2008.

Tal vegada les persones necessitades i afectades per la Llei de Dependència que des de la Generalitat els hi han assignat un ajut irrisori, tindrien de muntar cadascun una Plataforma per la Llengua i fer informes, encara que desprès no serveixen de res; podria ser una solució.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]