sábado, 28 de febrero de 2009

La Tira









La Paeria, una Administració mal administrada

La oposició de l’Ajuntament de Lleida, ha denunciat que la Paeria deu una gran quantitat de factures als seus proveïdors que en total pugen 5,67 milions d’euros (943 milions de pessetes). Per posar un exemple, diu que la Paeria deu més de 230.000 euros de les Festes de Maig i que el departament de Cultura deu 730 factures, 477 de les quals es deuen des de fa més de sis mesos, però és que les de les Festes de Maig ja porten nou mesos en el calaix del Paer en Cap, Sr. Àngel Ros.

La tardança en pagar o la morositat de la Paeria queda provada, però ja posats en matèria, podríem parlar de l’igualat: es a dir, si a qualsevol Veí de Lleida que ha de pagar l’IBI, ho té de fer en un termini d’un mes, si en aquest termini no es paga, aquesta tardança comporta, que l’Ajuntament ens posa una sanció consistent en un recàrrec del 20%, en canvi l’Ajuntament es pot permetre estar tranquil·lament nou mesos en pagar factures als seus proveïdors. ¿On està aquí la igualtat davant la llei?

Certament no és la primera vegada que en el ple de l’Ajuntament, l’Alcalde agraeix públicament la seva dedicació a la regidora de Economia; des de aquí li volem dir, que no fa falta tants agraïments propagandístics, doncs si la regidora no cobres un sou més alt que un ministre, no es dedicaria a la seva tasca. Per tant, potser l’agraïment el tindria que demostrar ella cap als Veïns de Lleida, que per altra part, no esperem que tingui tal delicadesa, que no la tindrà, però el que si esperem els Veïns de Lleida, és que l’Ajuntament estigui ben administrat i el fet de deure amb antiguitat, 943 milions de pessetes, demostra molt mala administració.

La confirmació a que estem vivint en un país de pandereta, la va a posar la regidora d’Economia, Sra. Mínguez, al dir que tenir factures sense pagar: “És una practica habitual en aquesta i en totes les administracions”. Es a dir, que l’Administració té com a privilegi el poder ser morosa sense que ningú li pugui obligar a fer al contrari, en canvi els Veïns no podem ser morosos perquè sinó la mateixa Administració ens sanciona i embarga els comptes bancaris.
Sembla ser aquest un bon exemple del esperit de nostre equip de govern en l’Ajuntament, que ve a dir que “Tots els Veïns tenen de ser puntuals en els seus pagaments però jo, pago quan em dona la gana”.
En tot cas, que quedi clar, que el responsable màxim de tot Ajuntament és, segons la llei, l’Alcalde, per tant aquest desgavell és la seva responsabilitat.

Per cert, senyor Alcalde, ens ha arribat un rumor que diu que hi han proveïdors de l’Ajuntament que multipliquen per dos, l’import de les seves factures o pressupostos, ja que tarden un any en cobrar i ells no volen pagar les despeses de finançament?
¿Es cert aquest rumor, senyor Alcalde?
¿Serà possible que a traves de l’Ajuntament estiguem pagant el doble o el triple en factures, simplement perquè vostès porten una mala administració i no paguen en 30 dies?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]