domingo, 8 de febrero de 2009

La Tira

Segon Campament gitano a Cappont









Era l’any 1990 quan en unes cases velles expropiades per la Paeria, a la Av. Tarradellas (Cappont), es van instal·lar unes vuit famílies de ètnia gitana en qualitat d’okupes. A primers del any 97 la Paeria decideix enderrocar les cases degut al seu mal estat. En el solar buit, l’Ajuntament hi va instal·lar uns barracons, on es van allotjar les famílies. Al cap de poc temps, el nombre de famílies havia augmentat considerablement fins arribar a 46 i l’Ajuntament va tenir d’instal·lar més barracons: fins arribar a vint-i-cinc, a més d’algunes caravanes. A la fi, aquestes famílies demanaven de la Paeria un pis per a viure.

Finalment, va haver un compromís entre Ajuntament i Adigsa per llogar a sis famílies pisos barats. Realment l’assentament gitano a Terradelles es va acabar quan la Paeria va posar una parella de Guardia Urbana permanent al campament, a més de Assistents socials; aleshores en veure que hi havia un control, les famílies van desaparèixer tal i com havien arribat.

Al 2005, en un solar situat uns 300 metres més avall, on hi ha una gran nau industrial abandonada, s’hi van instal·lar unes famílies gitanes un altre cop. Fa dos dies que un càmping els hi va donar 9 caravanes.
Un altra vegada s’ha encetat el debat sobre si es té de permetre o no el campament gitano on hi ha en definitiva, unes famílies que tornen a demanar pisos.

Veïns de Cappont ens han manifestat, que no tenen res en contra del col·lectiu gitano, però que diu la llei, que l’alcalde és el Cap de la Guardia Urbana i és ell, qui té la responsabilitat de fer complir la llei i les normatives a tots per un igual. També d’esbrinar, si en aquestes famílies hi ha membres que cobren la PIRMI (una subvenció mensual que paguem entre tots) i per tant, poden llogar un pis.
La llei que es té de fer complir i si una autoritat fa el contrari, el codi penal diu que és prevaricació. I si vistes les lleis, el campament no hi pot estar, doncs l’alcalde sabrà el que té de fer. Si pel contrari no hi ha res que prohibeixi el campament, doncs es té de permetre l’assentament.

Diuen que troben estrany, el fet de que arribin a Lleida gran quantitat de immigrants, presumptament sense un cèntim a les butxaques, que es posen a treballar i lloguen un pis i en tot cas, no viuen en campaments o barraques com aquestes famílies gitanes. És també, una qüestió per tenir en compte i que traslladen a l’Ajuntament.

Manifesten a més, que hi ha l’empresa pública ADIGSA que paguem entre tots, que es dedica a comprar pisos vells, rehabilitar-los i llogar-los desprès a baix preu, a famílies amb pocs recursos. Adigsa, empresa pública de la Generalitat, no ha fet res amb les famílies d’aquest assentament durant aquests anys. Es pregunten perquè?
Pensen que tot el problema dels guetos només es responsabilitat de l’Administració i que per tant, es a qui li correspon resoldre’ls. Per tant, li passen la feina a l’alcalde de Lleida, perquè la faci i no pas perquè es faci el desentès, com sol a ser habitual en ell davant d’un problema.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]