miércoles, 4 de febrero de 2009

La Tira



Fundació del Paisatge Urbà de Lleida

A meitats de l’any passat, ens vàrem assabentar de que a Lleida l’Ajuntament havia muntat una FUNDACIÓ DEL PAISATGE URBÀ DE LLEIDA.

A primers de juliol es va distribuir una targeta convidant a dos actes per commemorar els 50 anys de Les Basses, el parc lúdic típicament lleidatà des de fa molts anys i que es va deixar en desús, simplement perquè es podia fer electoralisme, construint petites piscines en algunes barriades, amb terrenys procedents dels 10% que es tenen de regalar a l’Ajuntament en les unitats d’actuació urbanístiques, segons diu la llei.

Ara s’està convocant a les Associacions de Veïns de la ciutat, perquè contestin una enquesta ja predeterminada, on es demana opinió sobre alguns temes, però no es pregunta sobre unes altres qüestions, que segons diuen els participants són molt més interessants; aquests altres punts demanats pels veïns, estan sent omesos clamorosament del qüestionari.
És clar que un nom amb tanta ambigüitat com Paisatge Urbà de Lleida, engloba i admet totes les possibilitats, ja que podem parlar de tot el que fa referència a la ciutat o tot el que és, o tindria de ser visible a Lleida; des de una petició de major transparència municipal, en quan a publicar els acords de la Paeria, o les subvencions que es donen, per exemple, fins a preguntar sobre l’altura màxima que han de tenir les faroles, incloses les de la futura plaça Blas Infante.

Altres punts que ens comenten, són molt més quotidians: com poden ser, el mal estat de moltes voreres de Lleida, amb forats, trams enfonsats, rajoles desenganxades i aixecades, o les caques dels gossos que suposen un altre inconvenient per poder caminar tranquil·lament per Lleida, on estem condemnats a anar pel carrer mirant al terra fixament. I en aquest estat de coses, no podem ni mirar el paisatge urbà, només podem vigilar el paviment, no fos cas de que féssim un mal pas.

Senyor Alcalde, no fora possible que fossin el propis ciutadans els que fessin les propostes del Paisatge Urbà de Lleida, en comptes de fer-les vostè?

Quina utilitat ciutadana té, aquesta Fundació del Paisatge Urbà de Lleida, si des de la Paeria se’ns nega la transparència, i la transparència forma part del paisatge de la ciutat?

I un altra cosa: suposem, que des de l’Ajuntament s’injecten diners públics a la fundació. La Fundació del Paisatge Urbà de Lleida, té un President: l’Alcalde Àngel Ros, que suposadament, té un sou: Quin sou té, aquest nou càrrec de President?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]