martes, 17 de febrero de 2009

Des de la meva finestra

COPALME: una negligència del Govern Montilla; 4,9 milions que podem acabar pagant entre tots


















El afectats pel forat de la cooperativa Copalme d’Almenar, es van fiar de que l’Administració complia amb la seva funció de vigilància financera.
Al seu dia, l’Administració va autoritzar una secció de crèdit o finançament a aquesta cooperativa, però desprès, una Administració tan bolcada com està, en fer-se propaganda de sí mateixa, no va tenir temps de vigilar el funcionament de la cooperativa.

El resultat ha estat que els 176 afectats no saben on són els seus 4,9 milions d’euros que hi tenien dipositats. Els afectats consideren que el departament d’Economia de la Generalitat, no va inspeccionar els comptes de la cooperativa al 2006 i per tant, no van poder detectar el forat.

Els afectats han presentat el passat dimarts una demanda de responsabilitat patrimonial contra la Generalitat. Tot s’adreça contra la suspensió de pagaments de Copalme ara fa un any.

Els afectats declaren que si aquesta reclamació administrativa no dona resultat, presentaran un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i si al final els hi és favorable, els milions els tindrem de pagar entre tots.

Si tot aquest enrenou acaba, en que tenim de pagar els 4,9 milions d’euros (815 milions de pessetes) entre tots, per la negligència del Govern tripartit, ni ha com per a pensar-ho. En tot cas, estem parlant de molt control sobre els senzills ciutadans i cap control sobre els poderosos (econòmicament parlant) i grans empreses.

El cas Copalme transparenta un model de govern; aquest és el model del nostre Govern.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]