martes, 10 de febrero de 2009

Des de la meva finestra


La denuncia de "Manos Limpias"

Les aigües baixen una mica tèrboles al Govern de Catalunya. Resulta que a primers de l’any passat, el PP va demanar explicacions al Govern sobre el que s’havia gastat en informes i estudis. Van demanar una comissió d’investigació, però només van tenir els vots a favor de Ciutadans.
El màxim que van poder aconseguir, va ser que Joan Saura al mes de març de 2008, lliurés a la Mesa del Parlament una relació de 1.583 estudis i informes pagats a persones o empreses externes de la Generalitat, en els últims sis mesos de 2007. Amb aquest llistat, el col·lectiu “Manos Limpias” el va presentar a la fiscalia, qui està investigant per saber si es corresponen amb les necessitats de la Administració autonòmica.

La externalització d’informes s’ha convertit en una practica habitual del Govern de la Generalitat, malgrat que, l’Administració autonòmica té prop de 200.000 funcionaris, entre els que hi ha molts alts càrrecs, a més del personal de confiança nomenat a dit.

La majoria dels informes, es van adjudicar per un valor no superior als 12.000 euros cadascun. La majoria ho van ser per una mica més de 11.900; ja que si no passa de 12.000 s’adjudica directament sense necessitat de concurs públic (de 12.000 a 30.000, ha de haver tres ofertes, a partir de 30.000, la oferta té d’anar a concurs públic i es té de publicar al DOGC).

Es diu que hi han informes que poden ser útils, i també d’altres de més que dubtosa utilitat. Un informe sobre com funciona un ambientador, un altre sobre l’avellana diuen que va estar copiat literalment del BOP de Tarragona, però ens va costar al tresor públic 30.000 euros.

La Fiscalia va obrir al passat mes d’abril “diligències preprocesals” contra set departaments de la Generalitat, ja que la premsa va denunciar un entramat d’adjudicacions que beneficiaven a ex diputats, ex alts càrrecs, assessors i personal de confiança.

Ara la Fiscalia tindrà de d’esbrinar si aquesta practica és o no legal i que segons la oposició “només obeeix a raons clientelars”. De tota manera, amb la Justícia que tenim en aquest país, no cal tenir pas gaires esperances, tot quedarà en no res.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]