sábado, 7 de febrero de 2009

Des de la meva finestra

Gran retallada en els terrenys a regar pel Segarra-Garrigues


El canal Segarra-Garrigues és un projecte antic, un projecte que durant molts anys ha estat utilitzat políticament, però fa uns sis anys que es va començar a materialitzar. Es tracta de portar aigües del Segre, des del pantà de Rialb fins el futur pantà d’Albagés, on acaba el canal.
La finalitat és transformar 75.000 Ha de la província de Lleida, de terrenys de secà, a cultiu de regadiu.
Les expropiacions de terrenys per on té de passar el canal ja fa temps que s’estan fent i el projecte ja s’està començant.

Fa poc que es va saber, que la Comissió Europea va determinar de classificar com a zona de protecció d’aus esteparias, una extensió de 23.000 Ha. Es a dir, en aquestes hectàrees reservades, no es podrà regar. La CE entén que els habitats reservats són espais imprescindibles per preservar aquestes aus. En canvi els afectats diuen que aquesta extensió reservada es una autentica exageració.

Ara acaba de saber-se, que aquesta reserva es va fer en base a uns informes, encarregats per Presidència de la Generalitat, al Centre Forestal del Solsonès i que van estar enviats a Brussel·les.
A més, ara el Govern està preparant una normativa amb la qual es puguin delimitar els espais protegits i les activitats que s’hi poden desenvolupar.

Potser tenen raó els afectats en sospitar que la retallada de les 23.000 Ha en els terrenys de cultiu, no és sinó un desig o un interès de la Generalitat. Però també existeix un altra sospita: si es redueix l’espai a regar, en certa manera es pot argumentar, que no cal que hi baixi tanta aigua pel canal i aquesta aigua es pot enviar cap a Barcelona.

Estem un altra vegada davant del intent de robatori d’amagatotis, de l’aigua del Segre?
Estan intentant fer un transvasament, precisament uns que anaven a les manifestacions del TRANSVASAMENT NO?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]