viernes, 30 de enero de 2009

Des de la meva finestra

Era segur, el pavelló de Sant Boi?

El fort vent del dia 24 va fer molts estralls, entre ells, l’enfonsament d’un pavelló esportiu a Sant Boi, on van morir quatre nens que estaven entrenant. La velocitat del vent va arribar a cotes insospitades i en arrancar la teulada del pavelló, van caure també les parets. Tot va caure a sobre dels que estaven dintre i a més dels ferits, van haver quatre morts.

És cert que la força del vent va estar descomunal, però també es cert, que a Catalunya hi ha molts altres pavellons exposats també al vent i no els hi va passar res.

La indignació va arribar dos dies desprès, quan la premsa va publicar que s’havia aprovat en un Ple de l’Ajuntament al 2007, una reforma del pavelló valorada en 1,5 milions d’euros, una partida de la que no es va gastar ni un cèntim i que admet l’alcalde, Jaume Bosch del PSC.

Veïns de Sant Boi asseguren que a l’any 2007, any electoral, la reforma del estadi es va anunciar a “bombo y platillo”, com una de les principals inversions municipals del any.

L’alcalde diu ara tot i defensant-se, quedar fora de tot dubte la solidesa del pavelló. El que no explica, és que amb la llei a la ma, l’alcalde té la obligació de fer complir els acords de l’Ajuntament. Per tant si demanen responsabilitats civils es de suposar que els hi demanaran a ell.
Un altra cosa que tampoc diu i que publica avui la premsa, és que el pavelló es va construir al 1994, però i aquí ve la qüestió delicada, no tenia visat del Col·legi d’Arquitectes. I perquè qualsevol constructor o particular, necessita obligatòriament el visat del col·legi, per a construir una nau i en canvi l’Ajuntament no?

Segons fonts veïnals, no és la primera vegada que es posa en dubte la solidesa de la nau; diuen fins i tot, que els blocs de les parets no estaven emplenats de formigó i que no havia barnilles metàl·liques de forjat, que fessin de subjecció entre ells.

L’alcalde acaba de dir, que “no té res que amagar” i que ha encarregat tres informes. Potser no cal gastar diners en informes, potser que es mires a ell mateix i es preguntés:
Perquè no vaig complir la llei, en tant que alcalde, fent complir l’acord de l’Ajuntament?
Perquè vaig permetre, en tant que alcalde, que es construís el pavelló sense visat del Col·legi d’Arquitectes?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]