lunes, 15 de diciembre de 2008

La Tira

Anem a la Fira...o a la Desfilada de la Marató

Fira de Lleida és avui una fundació privada que s’inicià en 1946. Va començar amb la Fira de Sant Miquel i ara es realitzen unes 14 fires anuals. Disposa d’una superfície coberta de 12.000 m2 en l’entorn dels Camps Elisis de Lleida, restant espai a un parc que sempre s’ha dit que “és el parc més emblemàtic de Lleida”.

L’esperit de Fira de Lleida, diu que no és altre que “col·laborar en accions de promoció econòmica”. El que costa d’entendre, es que en una fundació privada, el seu consell d’Administració tindria de ser també privat i en aquest cas no es així, sinó que esta format per càrrecs públics, per exemple; el Patronat de la Fundació La Fira de Lleida, té com a President a l’Alcalde de Lleida, Àngel Ros, el vicepresident, Joan Simó i entre els vocals quasi tots són d’extracció política: Montse Mínguez, Dolors Arderiu, Josep Presseguer, Miquel Pueyo, Vidal Vidal, Gerard Guiu, Tomàs Pujol, per tant, el terme de “fundació privada” deu de ser un eufemisme per evitar de que la seva comptabilitat, pugui ser fiscalitzada públicament, es a dir per la oposició de l’Ajuntament.

El control esta clar i queda totalment en mans de l’Alcalde, qui va substituir a l’anterior director de Fira de Lleida per l’actual, a jutjar pel comentari molest que va fer sobre ell en una ocasió; sembla que l’anterior director era massa independent i no era precisament aquest el perfil que volia l’Alcalde.

Fa pocs dies, la entitat va aprovar els comptes del any 2007 (quasi un any desprès) amb un dèficit de 182.000 euros. Un dèficit que no té pas massa explicació, si tenim en compte que tots els expositors paguen per participar en les fires i tenim entès de que la norma es la de pagar per avançat?

D’un altra banda, veiem qui hi ha algunes fires que poden interessar als veïns de Lleida, com són Fira Natura, Lleida Ocasió, Sant Miquel i Cucalòcum, les demés son fires són només per a professionals que venen d’arreu l’Estat.

És a dir, que és una entitat privada, que ocupa una cessió municipal de terrenys públics, que arriba als 12.000 m2 de sostre, amb previsió de cedir més espai en terrenys adjacents per a construir sis pavellons firals més.
Queda ben clar que el que està fent l’Ajuntament de Lleida es privatitzar terrenys públics a canvi de res, però és que a més, podria ser que el dèficit el tinguéssim de pagar entre tots. ¿No serà que ho paguem a traves dels dos respectius Patronats de Promoció Econòmica, un de l’Ajuntament i un altre de la Diputació?

En tot cas, el dèficit és un resultat negatiu per part del president de la entitat, encara que ell, està acostumat al dèficit o al voluminós deute de l’Ajuntament.

Ens preguntem quin benefici ciutadà hi ha, en cedir gratuïtament tant patrimoni públic a una entitat privada, on el consell d’administració, està format per càrrecs polítics del mon institucional. Ens preguntem també si l’Alcalde, Sr. Ros, rep un sou per ser President del Patronat de la Fira de Lleida?
¿És podria donar el cas, de que s’estigues cedint patrimoni públic, a una entitat privada, on el President cobra un bon sou del Patronat?

Ahir, en la Desfilada de la Marató al Pavelló Onze de Setembre, va sortit el Sr. Alcalde tot i demanant la solidaritat econòmica de tots per tal de fer un donatiu; em pregunto si no hagués quedat millor, donant ell, el seu sou d’un mes del Patronat de Fira de Lleida?

Cadascun li pot posar a la Fira el qualificatiu que més li agradi; anem a la Fira de...¿potser dels Disbarats?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]