viernes, 12 de diciembre de 2008

La Tira

De polítiques de família, sí que en tenen

Una de les coses que no s’entenen gaire bé per part de l’electorat, és per exemple, que un partit polític critiqui comportaments de nepotisme quan està a la oposició, i que desprès, ell repeteixi el mateix comportament quan està al govern.

Posem per cas: la premsa de desembre del 2007 va portar que la Diputació de Lleida, havia contractat a l’esposa de Txema Alonso, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida pel PSC, la filla de Jordi Carbonell ex governador de Lleida pel PSC, tres Alcaldes del PSC, un de ERC i l’esposa de Xavier Sáez director general de la Generalitat per ERC.

Era al juny del 2008 quan ens assabentàvem de que la filla de l’alcalde de
Lleida, Àngel Ros del PSC i dos fills del subdelegat del govern, José Àngel Flores (PSC), havien estat contractats per l’Ajuntament.

Ara diu que dos alts càrrecs anomenats pel PSC, han estat forçats a dimitir per afavorir la contractació de dues senyores, que han resultat ser familiars seves.
El més curiós, es que aquestes dues senyores tenien les millors puntuacions en les proves d’un concurs oposició? Cal dir que, els noms no han estat publicats fins al final del concurs, de moment només eren un número de registre, però algú coneixia la connexió entre nom i el número de registre; una responsabilitat que té Josep Presseguer, tinent d’alcalde de l’Ajuntament pel PSC.
L’equip de govern va valorar en mig de la noticia, la possibilitat d’anular el concurs laboral, cosa que de moment no s’ha fet i fins i tot, es diu que el passat dia 4, una de les dues senyores es va presentar tranquil·lament a l’última prova prevista del concurs oposició. És cert això?

Es vol dir per tant, que el responsable del departament, Josep Presseguer, no s’assabenta de res?

I voleu dir que no queden coses i casos, per investigar sobre contractacions, per exemple, tant a la Diputació com a l’Ajuntament de Lleida?

Per fi els grups de l’oposició han reaccionat tímidament, tot s’ha de dir. I si afirmen que “hi ha més casos” com els ara coneguts, doncs miri, tregui’ls ja, perquè dona la impressió de que, o no hi ha grups a la oposició en ambdós organismes... o potser és que estan fent la migdiada continuada i ben pagada.
Potser el millor seria, que hi hagués una total transparència, a fi i efecte de que els veïns de Lleida no acabin pensant, que ambdós institucions són com una mena d’agència de col·locació.

En tot cas, sembla d’un cinisme proverbial i una estafa electoral majúscula, el fet de que quan CiU estava en el govern de la Diputació de Lleida, era criticada perquè se li atribuïa nepotisme i ara, els que tant els criticaven, estan sent enxampats en el mateix comportament. Què potser anaven disfressats?
Déu ni do, o com diu aquell: “manda huevos”.

Ara ja no em puc creure allò que algú em deia, de que el PSC i ERC no tenien polítiques de família; no es veritat, sí que en tenen.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]