lunes, 1 de diciembre de 2008

La Tira


ILNET: de IL potser sí, però de Net, ho posem en dubte

Al 16 de març del 2006, a Lleida ens van canviar la concessió de la recollida d’escombraries. Feia molts anys que ho feia SEINSA (FCC), fins que en finalitzar el contracte, s’havia de convocar una nova licitació. Així es va fer, però al govern tripartit de l’Ajuntament van decidir (ells sabran perquè) que era millor canviar d’empresa i li van adjudicar a ILNET (una UTE) de les empreses Romero Polo Sufi.

Davant d’aquesta decisió, FCC va sol·licitar legalment la exclusió del concurs de la esmentada UTE, al·legant que no s’ajustava a les bases del concurs convocatòria, en entendre que Romero Polo no podia demostrar experiència en recollida de brossa al ser una empresa constructora.
El recurs de FCC va estar desestimat pel govern municipal, com no es podia esperar un altra cosa i en arribar al Contenciós Administratiu, el Jutge va dictaminar que efectivament Romero Polo Sufi, no podia ser admesa en el concurs convocatòria. Ara la sentencia recorreguda per l’Ajuntament ha passat a instàncies superiors.
Ja veurem si al final, i si acaba guanyant el cas judicial FCC, no tindrem de pagar-li també, el servei de recollida en concepte de indemnització, la qual cosa ens suposaria pagar el servei de recollida d’escombraries per duplicat.

Fins aquí una mica d’història sobre aquest particular; però perquè van decidir canviar d’empresa?
Quines motivacions van haver, Sr. Alcalde, Ros?
Quines motivacions van haver, Sr. ex regidor, Pané?
Es va comentar que si les veus de la sospita, havien donat algunes versions una mica lletges, però la raó oficial no ha estat donada mai. I en tot cas entenem, que el servei de recollida de escombraries el paguem entre tots, per cert que a un preu elevat i per tant, tenim tot el dret a saber el motiu perquè es va canviar d’empresa.

Un canvi que ha comportat una mica més de neteja als carrers amb les maneges d’aigua (també ens han augmentat el rebut) però poca cosa més.
Veieu la fotografia que ens van passar dissabte al tard, i avui diumenge encara esta igual. Es tracta d’uns contenidors que estan a la Avinguda de València prop del Mercat, que porten dies plens i en aquest estat.
El cert és, que aquesta aglomeració de brossa tant en cartrons com en envasos, ja ha estat denunciada en altres ocasions a la premsa local, però a ILNET tant li fa. I tant li fa, perquè a l’Alcalde també tant li fa; ell cobra molt bon sou i passa de tot.
Al pas que anem, no m’estranyaria que el pròxim avenç del Sr. Alcalde, sigui que tots tinguem de portar cada dia la bossa de la brossa fins a la seu de ILNET.

Avui encara no sabem el perquè del canvi de empresa, si el servei és igual o pitjor i a sobre més car. Com van dir els veïns que ens van passar la fotografia, de IL potser sí, però de NET, ho posem en dubte.

En fi, així estan les coses i l’alcalde molt content dient: “M’agrada Lleida”.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]