martes, 2 de diciembre de 2008

Des de la meva finestra


A viatjar, que es veu mon

La Diputació de Barcelona tan esplèndida ella (les demés també ho son), va muntar un viatge per 47 persones a Oslo en plena crisi.
Diu que el viatge que es va fer entre els dies 11 i 17 d’octubre “tenia per objectiu fomentar la formació i l’intercanvi d’experiències amb la finalitat de reforçar la capacitat de lideratge per a definir un model d’atenció en serveis socials eficaç, eficient i de qualitat”. ¿S’ha entès l’explicació?

Aquest viatge estava destinat a regidors i regidores de Benestar Social de la província de Barcelona, malgrat que es justificà la participació de representants de regidors dels Ajuntaments de Reus i Lleida.

De les 47 persones que es van traslladar a Noruega, només 28 són regidors o regidores de Benestar Social, 5 Diputats del Parlament acompanyats per 2 persones més i 8 tècnics de l’Ajuntament de Barcelona. Tots ells es van allotjar en un hotel de 4 estrelles amb totes les despeses pagades per l’Administració. Els Ajuntaments van pagar les despeses de viatge dels seus representants.

Una vegada rebuts pel alcalde de Oslo, van visitar l’Ajuntament i van assistir a diverses conferencies, naturalment es de pensar que les conferencies en no estar-hi en Carod, no es varen pronunciar en català, per tant van estar pronunciades en noruec, que és una llengua no gaire fàcil, relacionada amb el danès i el suec. Pregunta: Tots i totes els que van viatjar entenien l’idioma noruec? Perquè si no l’entenien, no devien assabentar-se de res?
I si no es van assabentar de res com s’entén que pugessin fer “l’intercanvi d’experiències”?

La visita a les residències per gent gran de Solvang i Kanarellen, així com la excursió turística al fiord de Oslo, es poden entendre, el que no es tan fàcil de entendre, és que ”es pesquen” 47 persones en unes conferencies, on no entenien l’idioma?
¿No serà, que com que no ho entenien, els hi van passar les conferencies traduïdes en uns papers? Doncs si va ser així, més ens valia que des de Oslo els hi haguessin enviat una copia dels papers a la generosa Diputació, hi allí haguessin fet fotocopies i les haguessin distribuït entre tots.

Que esplèndida és aquesta Diputació amb els diners de tots. Recordo que fa anys vaig sentir per la radio en varies ocasions, com denunciaven que domava cada any 1.000 milions de pessetes a la COM Radio, es veritat això?.

No sabem si la gent gran del nostre país, notaran alguna millora per “l’aprenentatge turístic” dels 47, el que sí sabem segur, és que en aquest país, l’Administració desconeix el significat de la paraula Austeritat. No ho saben ni en època de crisi.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]