jueves, 27 de noviembre de 2008

Opinió

Lleida: atropellaments, "rallys" i Guàrdia Urbana que multa pel mateix que ella incompleix

El dilluns va haver un atropellament a l’Avinguda del Segre. El dimarts va haver un atropellament mortal al barri de La Bordeta. Un altre més als carrers de Lleida. Crec haver llegit a la premsa, que Lleida porta un trist rècord en atropellaments viaris. Ara tot seran estudis, col·loquis, tertúlies, buscar solucions i bla, bla, bla, però els atropellaments continuen succeint-se a la ciutat un rere altre i ningú hi posa remei.










Avui dimecres, hi ha hagut dos accidents amb moto; un al carrer Riu Ebre i un altre al Pont Vell i segons testimonis, en un dels ensurts deien que si la moto anava amb excés de velocitat.

Qui té competències de trànsit a la ciutat és l’Ajuntament i està molt clar, que si no posa cap remei al tema, continuarà fent-se palès el seu desinterès pels Veïns de la ciutat.

Recordo un acte públic a finals del 2006, on l’Alcalde de Lleida juntament amb el regidor i membres de la Guardia Urbana, van presentar els passos elevats com una novetat que tenia de solucionar molts problemes viaris a la ciutat.
Recordo que nosaltres en cap moment vam creure massa en aquesta solució i que jo mateix en prendre la paraula, vaig proposar una mesura alternativa:
Fer respectar els passos de vianants de la ciutat. Es a dir, si conscienciem als conductors de Lleida, de que els passos de vianants tenen de ser respectats, estarem fent dues coses a la vegada:
La primera, reduir els atropellaments en els propis passos de vianants i la segona, que amb l’afany de respectar els passos, reduirem la velocitat del trànsit rodat a la ciutat, la qual cosa també convé i molt, perquè un altra cosa que els hi vam retreure, és que es feien pocs controls de velocitat dintre del casc urbà, sobre tot en determinats carrers, on no sabem perquè, els cotxes corrent molt.
L’Alcalde, Cap de la Guardia Urbana de Lleida segons la llei, fidel a les seves costums, no va fer cap cas a aquesta proposta, com no el fa de pràcticament cap proposta ciutadana. I perquè? No és viable aquesta proposta?
O és que potser, Sr. Alcalde, si un ciutadà que paga els seus impostos (i li paga a vostè el sou, que no es petit), fa una proposta, no pot ser interessant per la ciutat?
O és que vostè demana Participació Ciutadana i quan els veïns volem participar no li interessa?
Els passos elevats serveixen a l’Ajuntament per evitar-se de posar semàfors en determinats punts. En canvi, la gent jove i inconscient, utilitza els passos elevats per sortir volant tant amb moto com amb cotxe, diuen que es diverteixen molt: “és com un rally”.



El que no pot fer un Alcalde, com a Cap de la G.U., es incomplir la llei, perquè si en un punt determinat, posem per cas la rotonda de l’Avinguda Alacant, hi ha una zona amb prohibició d'aparcament i on la Guardia Urbana ha posat quantitat de multes als Veïns per aparcar, ara resulta que la mateixa G.U. hi aparca el cotxe tranquil·lament.

Sr. Alcalde, com és que vostè, com a Cap de la G.U., incompleix la mateixa norma, per la que ens multa als Veïns de Lleida?


Francesc Castells
Organització de Veïns Independents

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]