martes, 11 de noviembre de 2008

(11 Nov 2008) La Tira

Planta tòxica en Parc Infantil de Lleida














Hi ha un racó a Lleida que tots els lleidatans coneixem: els Camps Elisis. Un parc urbà, que és el més gran de la ciutat i que es va remodelar últimament, en dues terceres parts de la seva superfície. Va ser aquesta, una inauguració feta amb gran pompa i despesa per part de l’actual alcalde, Sr. Ros, al març del 2007.

No obstant, pensem que quan es fa un projecte de ciutat, sol ser perjudicial fiar-ho tot als buròcrates i no tenir en compte les idees i la opinió dels Veïns de l’entorn; potser són els interessos i la prepotència, els que maten la participació ciutadana i el diàleg amb els Veïns.

Sigui com sigui, tenim de posar en evidencia i denunciar, el poc seny que s’ha demostrat, plantant certa espècie d’arbres en un Parc Infantil que queda entre l’Escola Bressol i la Ludoteca, en la zona de la tanca. Allí estan plantats uns 80 teixos petits, en un parc infantil, on juguen sovint nens de l’entorn, al costat d’una planta tòxica, que fàcilment poden agafar i es poden posar alguna fulla a la boca.

Es tracta del teix, un arbre que va estar considerat sagrat per antigues cultures i que creix en zones de muntanya; el seu nom en llatí taxus, deriva de la paraula grega toxicon (verí), ja que es tracta d’un arbre totalment verinós. Tan es així, que els antics càntabres feien anar aquesta substància per enverinar puntes de fletxa que utilitzaven contra les legions romanes d’August, fins i tot, alguns es suïcidaven mastegant fulles de teix abans que caure presoners en mans de la legió romana.

Com que descartem la mala intenció en aquest assumpte, només ens queda suposar, que l’equip de govern de l’Ajuntament que va projectar la remodelació del parc, ha fet gala de ser un desinformat en aquesta matèria, o és que estava somniant truites quan van decidir plantar teixos en aquest punt. De moment hem tingut molta sort, en no haver tingut de lamentar cap accident.

Des d’aquí, li tenim que demanar a l’alcalde Ros, que faci el favor de treure immediatament els teixos d’on estan, no sigui que tinguem de lamentar alguna desgracia, doncs es inqüestionable que tenir-los allí, al abast dels nens, es una temeritat.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]