martes, 4 de noviembre de 2008

(04 Nov 2008) Des de la meva finestra









El perill del gas

Fa just dos dies, des del PSC es va fer un balanç positiu dels dos últims anys de govern de la Generalitat, considerant que “es van posar mans a l’obra” per solucionar problemes a Catalunya. Certament no se pas de quines solucions parlen, perquè els problemes continuen existint.

Un dels problemes per solucionar i que en potencia a tots ens pot afectar, és el dels escapaments de gas, ja sigui natural, butà o monòxid de carboni.

En els últims anys hem sabut d’algunes explosions de gas degut a escapaments, també hem sabut d’intoxicacions pel letal monòxid de carboni que mata silenciosament.
Recordem que al febrer del 2005, una explosió de gas natural a Lleida, en un pis de La Mariola, va matar tres persones. Al 2007, entre els incidents més comentats estan: al gener una explosió de gas natural a Cornellà de Llobregat, on va morir una persona. Al febrer un altra a Lleida en un restaurant, on va morir un jove.

En els últims dies, semblen tornar a estar d’actualitat els problemes que pot tenir el gas: a Lleida una intoxicació per gas i a un poble del Penedès un mort i nou intoxicats pel monòxid de carboni.
Deia que aquest problema a tots ens pot afectar, però a més, pot explotar una caldera en el pis de sota al nostre o al pis del costat i per tant, nosaltres també podem resultar afectats.

En les nostres cases, solem tenir dues fonts d’energia; la elèctrica i la que ens proporciona el gas, amb la diferencia de que en les instal·lacions d’energia elèctrica, hi tenim des de fa molts anys, dos elements protectors obligatoris, un magnetotèrmic i un diferencial que tallen la corrent per motius de seguretat, ja sigui en cas d’un consum major que l’establert o en cas d’un curtcircuit. En canvi en les calderes de gas no hi cap d’aquests equivalents que tallin el gas, ni en cas d’un escapament, ni en cas d’una mala combustió provocadora de monòxid de carboni.

Existeixen en el mercat detectors de gas natural, butà i de monòxid de carboni (que tenen un cost d’uns 50 euros), aquests detectors es poden col·locar en el recinte de la caldera, de tal manera que en comptes d’activar una alarma, activin una servo-vàlvula tallant el pas al gas; serien uns elements de seguretat d’aquesta instal·lació tal i com tenim en la instal·lació elèctrica; potser servirien perquè no hi hagués pràcticament cap més accident.

A la Generalitat tenen de saber per força (al menys ho llegeixen a la premsa), que aquest problema existeix i com s’explica des del PSC, que portant sis anys en el govern de la Generalitat, no hagin donat cap solució a aquest problema que a tots ens pot afectar? 


Ens preguntem si no serà perquè havent detector d’escapaments de gas, sobrarien les revisions que fa y ens cobra, la companyia. Podem multiplicar els 40 € de cada revisió pel nombre de usuaris i veurem que puja una considerable font d’ingressos per la companyia de gas. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]