lunes, 17 de noviembre de 2008

Des de la meva finestra

La Catalunya Optimista, o no...













Era en la campanya electoral del passat mes de març, on pels nostres carrers apareixien uns cartells esperançadors on hi deia: “La Catalunya Optimista”. També des del partit ara governant (PSOE-PSC), se’ns feia arribar uns altres missatges que sembraven confiança: “Si gana Zapatero, gana Catalunya” “Si tu no vas ellos vuelven”.Si mireu les dues fotografies, separades per nou mesos, podreu veure en una la campanya electoral i en l’altra la realitat.

Durant la campanya electoral el PSOE-PSC, va negar que el país estigues immers en una crisi econòmica, però la realitat es tossuda i set mesos desprès, des del Govern han tingut d’admetre la realitat, més que res per no augmentar la desconfiança que ja expressen els ciutadans.

Ara la crisi està començant a mossegar les grans empreses. Des de fa uns dies els treballadors de Nissan, s’estan manifestant pels carrers de Barcelona protestant en veure’s abocats a un ERE que promou l’empresa.
El dimarts uns 2.200 treballadors de la multinacional, es van manifestar davant les portes del Parlament, on s’estava fen un debat sobre els Pressupostos. Van demanar d’entrevistar-se amb el president Montilla, qui no ho va acceptar, al·legant problemes de feina, quan segons periodistes, en aquells moments estava fent “pasillos” a la segona planta de l’edifici, amb el conseller Nadal.

Montilla va enviar a reunir-se amb els treballadors a la consellera de Treball, però ell no va donar la cara. El cert és, que qui té realment problemes de feina, són els 1.600 treballadors de Nissan que perdran el lloc de treball a conseqüència del ERE.

El que no es pot fer, es una campanya electoral esperançadora (que s’ha demostrat una mentida, perquè una crisi econòmica mai ha estat una situació optimista) i que desprès, els responsables polítics com Zapatero i Montilla, ens vulguin fer creure, que la crisi ve de fora i ells no hi tenen res a veure. Quedarien millor, admeten que la crisi ha esclatat en el nostre país quan ells estaven en el poder i per tant, poc o molt hi tenen a veure amb ella.
En tot cas, millor quedaria Zapatero, si en comptes de tantes corredisses per assistir a la reunió del G-20 on no estava convidat (“Sarkozy, por una silla en la cumbre, te daré todo lo que me pidas”), es dignés reunir-se amb els treballadors de la Nissan, que sí han demanat una reunió, perquè són catalans i es recorden del lema: “Si gana Zapatero, gana Catalunya”.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]