viernes, 14 de noviembre de 2008

(14 Nov 2008) La Tira

¿Quines funcions té la Guàrdia Urbana, Sr. Alcalde?

És una pregunta que tot sovint es fa molta gent a Lleida. La pregunta arranca de fets reals i acaba de arribar-nos un altra vegada, en un assumpte que ha afectat als nens que estudien als Instituts IES, Màrius Torres, Gili Gaya, Joan Oro, on pares molt preocupats des de feia dies, veien com un jove es dedicava a atracar i apallissar als alumnes que assisteixen a classe.

Alarmants, els pares van començar a parlar entre ells i fa poc dies, van decidir avisar a la Guàrdia Urbana: en telefonar els hi van contestar que no podien personar-se a la porta de l’Institut perquè la zona “quedava fora de Lleida”.

Al final van telefonar als Mossos d’Esquadra, qui van detenir al jove atracador. Fins i tot, algú va comentar que era reincident.
Els pares confosos i decebuts es pregunten: ¿De que ens serveix la guàrdia urbana?

A Noticies de Lleida hem estat investigant la vessant legal de l’assumpte i hem trobat que no es veritat, que els instituts estiguin “fora de Lleida”, sinó que la zona dels fets està dintre del terme de Lleida ciutat i així ho determina el plànol del Pla General Municipal de Lleida. Pensem per tant, que la Guàrdia Urbana no va dir la veritat als pares que van denunciar els fets.
Ens sorprèn, que tenint aquest Ajuntament en les seves dependències, un departament del “Servei d’Atenció a la Infància i Adolescència”, tinguin tant poc interès en defensar-los.

A més, hem trobat un altra cosa; hem mirat la llei 7/1985, de 2 de abril, reguladora de las Bases del Régimen Local, que en el seu article 21, diu que l’alcalde “ostenta las siguientes atribuciones: “Desempeñar la jefatura superior de todo el personal...ejercer la jefatura de la Policía Municipal”.
D’igual manera en l’article 25, es diu que entre les competències que exercirà el Municipi estan: “Seguridad en lugares públicos”

Es vol dir que la Guàrdia Urbana té l’obligació de vetllar per la seguretat ciutadana en el Municipi. De tot això se’n desprèn, que l’alcalde de Lleida, en tant que Cap de la Guàrdia Urbana i en referència a aquest cas, no ha complert amb les seves obligacions legals i pensem que es precisament a ell, a qui se li tenen de demanar responsabilitats, perquè un alcalde està també obligat a complir totes les lleis i així li tenim d’exigir.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]