viernes, 31 de octubre de 2008

(31 Oct 2008) Des de la meva finestra

Ajuts per als més poderosos











El president Zapatero va anunciar la creació d’un fons de 100.000 milions d’euros (16,63 bilions de pessetes), a càrrec del Tresor Públic, per a comprar actius de bancs i caixes, com una aportació a la liquiditat bancària.
A més es diu, que només compraran actius hipotecaris de màxima qualitat, però no diuen que en faran bancs i caixes dels actius tòxics, quan aquests actius són precisament els que han generat el problema?

Resulta vergonyós que el Govern espanyol doni els 100.000 milions d’euros als mateixos bancs, que estan desnonant a moltes famílies per no poder pagar el rebut de la hipoteca. La nova proposta mundial per “refundar el capitalisme” deu de ser aquesta: privatitzar els beneficis i socialitzar les pèrdues; es a dir, els treballadors tenim de pagar els beneficis del sector bancari, però també les pèrdues.

És cert que bancs i caixes estan bastant malament perquè durant anys han estat fent practiques bancàries ruïnoses, de la mateixa manera que el paper supervisor del Banc de Espanya ha estat senzillament desaparegut.
¿De que ens serveix aquest organisme de vigilància i regulació, si no compleix amb la seva funció i perquè el paguem?

També hem de considerar que hi ha quantitat de ciutadans entrampats per la pujada de la hipoteca, per l’atur o pels baixos sous, que no rebran ajuts.
Per un altre costat, els bancs i caixes no deixen de ser empreses, però també hi ha quantitat de petites empreses i comerços, que ho estan passant molt malament i acaben tancant portes, i aquests tampoc rebran ajuts.
¿Com és que hi ha ajuts per a uns sí, i per a d’altres no? ¿Que no tenim Igualtat en aquest país?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]