lunes, 20 de octubre de 2008

Desde la meva finestra











Ambaixades i pobresa

La Generalitat de Catalunya, ha anunciat que al mes de novembre inaugurarà l’Ambaixada de New York. Aquesta es suma a les que ja estan en funcionament: la de Paris, Milán, Berlín, Brussel·les i Londres. Resten en projecte, obrir-ne dues més al 2.010: México i Argentina.
Tenint en compte que cada delegació ens costa anualment uns 90.000 e, als que hi ha que sumar els 88.000 e anuals que cobren els delegats (segons s’ha publicat), el cost anual serà de 1.068.000 e, als que hi tindrem de sumar els costos de personal a cada delegació.

JL Carod Rovira, en tant que vice-president de la Generalitat, va fer a les darreries del mes d’agost, una declaració dient que “Catalunya està cansada de ser la fabrica d’impostos”.
Molt bé Sr. Carod. I que tenim de pensar, quan vostès gasten més d’un milió d’euros anual en les sis Ambaixades a l’estranger? Perquè veiem: les ambaixades, ens solucionen alguna cosa als catalans que tenim problemes per poder sobreviure a la crisi o a la misèria? És clar que partim del supòsit de que els pobres de Catalunya, són també catalans?


No sabem si la Generalitat de Catalunya, en el moment de signar la despesa del milió d’euros anual per les ambaixades, té en compte que a Catalunya (segons Informe Caixa Catalunya) tenim un 19,7% de pobresa i per dir-ho més clar: tenim un mínim de 1.200.000 pobres.

No entenem, com des de la Generalitat s’inverteix un milió d’euros cada any en les ambaixades i no es fa res per mitigar el problema de la pobresa. Tampoc sabem si els preocupa; el cert es que, la Generalitat assisteix impassible, a la aprovació d’unes ordenances municipals als principals municipis de Catalunya, en les que només es legisla la repressió en vers als pobres que hi ha pels nostres carrers. Es a dir, s’ha optat per perseguir al pobre, però no a la pobresa, i això mentre es gasten més d’un milió d’euros anual en ambaixades.
Sr. Carod, vol dir que Catalunya no és també, una fabrica de pobres?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]