domingo, 19 de octubre de 2008

(19 Oct 2008) La Tira


"Rubalcaba súbenos la paga"














Ahir va tenir lloc a Madrid una manifestació de policies i guàrdies civils; uns 15.000 segons fons independents. La protesta es va fer en demanda de “dignitat econòmica i professional” pels membres de ambdós cossos de seguretat.
A la marxa van assistir els principals dirigents dels sindicats de la Policia i de algunes associacions de guàrdies civils, malgrat les amenaces de expedients disciplinaris anunciades des del Ministerio del Interior.

La manifestació encapçalada per quatre ninots vestits amb uniformes de Policia i Guardia Civil, amb la boca tapada i cartell de “Yo no hablo porque no me dejan”, es va desenvolupar en un to festiu, amb crits de “Rubalcaba súbenos la paga”, "Rubalcaba dimisión” i "Rubalcaba, la poli no te traga".

Van explicar que des del Ministerio del Interior, s’ha intentat boicotejar la marxa pel conegut procediment de coaccionar-los però ells no en van fer ni cas; Alberto Moya de la AUGC va declarar: “Las presiones del Gobierno para que no nos manifestemos, sólo nos han animado más, han servido de acicate”.

En els últims dies, tant el ministre A. Pérez Rubalcaba com el director general de la Policia y la Guardia Civil, F.J. Velázquez, han advertit que els agents que participin en la manifestació poden ser expulsats del Cuerpo.

Els guàrdies reclamen que els hi sigui reconegut el dret a manifestar-se i han exigit que no se’ls amenaci en deixar sense menjar a les seves famílies: “No somos ni más ni menos que un ertzaina o un mosso d’esquadra, y merecemos la misma dignidad profesional que ellos” van declarar.
El secretari del UGC, Manuel Mato, ha manifestat que volen emprendre accions legals contra el ministre de Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, per un suposat delicte de coaccions.

Realment sembla paradoxal que el president Zapatero, que diu ser tan just, mantingui els sous dels guàrdies civils i dels policies, molt més baixos que els dels erztaines i dels mossos, fent com fan la mateixa feina. Sembla que ambdós cossos tenen molta raó i molts motius per reclamar una igualació, amb més motiu, quan Zapatero va posar en funcionament el Ministerio de Igualdad, i si aquest ministeri no serveix per igualar-ho tot, doncs perquè existeix i perquè el paguem?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]