martes, 30 de septiembre de 2008

(30 sep 2008) Des de la meva finestra


















Paraules d'alcalde
  
Ja fa anys que dura el conflicte pel art sacre, entre la Diòcesis de Lleida i la de Barbastro-Monzón.
I més enllà de les raons adduïdes per les dues parts en litigi, queden els missatges que ens han donat els responsables polítics als ciutadans, sobre l’assumpte. Les explicacions de pertinença tenen de ser certes i no es poden falsejar per interessos electoralistes. No es poden donar falses expectatives als veïns de Lleida, sense tenir en compte les possibilitats jurídiques reals del assumpte.
Concretament, no ens sembla bé, que se’ns digui als lleidatans des de fa anys, que l’art sacre en litigi es quedarà a Lleida perquè li pertoca per llei, i després, resulta que surt la sentencia del Vaticà, ordenant a la Diòcesis de Lleida, la devolució de les peces al bisbat de Barbastro-Monzón. Davant d’aquesta controvèrsia, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, fa una proposta d’aquelles que diuen, de fugida endavant, al proposar que sigui admès el concepte de “unicitat”, per tal d’aconseguir que la col·lecció acabi sent itinerant entre les dues parts en litigi i per tant compartida.

El primer que tenia de dir el Sr. Alcalde, és que tot ha sortit al inrevés de com ell ens ho va vendre abans de les eleccions, perquè si tenim de tornar 88 de les 113 peces, de que ens serviran els 13.522.000 euros (2.249 milions de pesetes) invertits en el Museu de Lleida que és on estan ara, i que es va construir precisament per ubicar aquesta col·lecció?

Al 12 de setembre, l’alcalde de Lleida i en els actes de la Expo, va dir: “Todas las leyes están para cumplirse”. Si es així, Sr. Alcalde, prengui nota de les seves pròpies paraules i acompleixi sempre la llei, a no ser que vostè ens estès dient, que només som els ciutadans, qui tenim de complir sempre les lleis. Però i vostè? Perquè un alcalde té de complir sempre la llei... sí o no?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]