viernes, 26 de septiembre de 2008

(26 sep 2008) La Tira



El Ple de la discòrdia
  
El Ple de l’Ajuntament de Lleida d’avui, ha estat un debat, en que s’han donat fortes tensions i molts nervis per part de la regidora d’Urbanisme, Marta Camps.

Avui el punt estrella, no era altre que la requalificació definitiva del solar destinat pel equip de govern socialista, a ser la seu de la nova mesquita pel col·lectiu musulmà de Lleida.

Aquesta ubicació que a l’Ajuntament li ha costat vuit anys de trobar, ha estat molt polèmica des de el primer dia; els empresaris dels polígons industrials del Segre i Entrevies, van al·legar que les aglomeracions de fidels musulmans en aquest temple generaran problemes en una zona, que ara es fa servir per estacionar camions o per fer un canvi de sentit.
La regidora Rivadulla de ICV, va proposar a l’octubre de 2007, ubicar la mesquita entre els barris de Cappont i Bordeta. Davant d’aquesta proposta, veïns de ambdues barriades, van proposar que la ubicació més idònia era al costat d’on viu Rivadulla, ja que darrera del seu xalet-mansió, hi havia un gran solar buit i que a més, en aquesta zona hi ha carril bici, per tant, els musulmans podrien arribar-hi amb bicicleta.

En la sessió d’avui, Rivadulla s’ha oposat a la ubicació perquè queda lluny del centre, tot i recordant, que fa molts anys també van arribar a Catalunya emigrants de altes regions de l’Estat i no se’ls va marginar, tal i com al seu entendre es vol fer ara.
En tot cas, comparar als espanyols que van venir a Catalunya, amb ciutadans marroquins, sembla un raonament que pot no agradar als primers.


Des de ERC s’ha demanat buscar un altra ubicació. Per part de CiU, Gavin ha dit que es tenia de buscar l’equilibri entre la gent que vol anar a resar, els drets de les persones dels voltants i les necessitats dels empresaris de la zona.
L’alcalde Ros ha comparat al seu equip de govern amb un “govern savi i magnànim”; tant magnànim que no ha volgut tenir en compte cap de les propostes dels quatre grups de la oposició, fent constar, que aquella ubicació és legal i que és acceptada per una majoria, però “ja es sap que no plou mai a gust de tothom”, en clara referència als empresaris del polígon que estaven a la sala, als qui ha ofertat arreglar els carrers de la zona.
El resum seria, que Ros ha passat el rodet de la majoria absoluta per aprovar la requalificació. Esta vist que majoria absoluta, és també la insensibilitat absoluta.

En acabar, l’advocat dels empresaris en roda de premsa improvisada a la entrada de la Paeria, ha manifestat el desacord dels seus representats i ha avançat que emprendran accions judicials.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]