jueves, 25 de septiembre de 2008

(25 sep 2008) Des de la meva finestra














Chapapote al Segre

El passat dia 12 van aparèixer al riu Segre unes taques de fuel produïdes per un abocament, que dies desprès va ser qualificat per la regidora d’urbanisme com un “escapament il·legal”. A Galícia en diuen chapapote.

El fuel que surava pel riu, va ser recollit immediatament per uns operaris proveïts d’un bomba d’aspiració.

La explicació que es va donar des de l’Ajuntament de Lleida, és que se li ha obert un expedient sancionador a la Corporació Alimentaria de Guissona, per vessar accidentalment fuel al riu. Suposen que l’abocament devia d’arribar al Segre, prop del pont de Pardinyes, a traves d’un col·lector de aigües pluvials que surt del Polígon.

Pensem, que cal que l’incident sigui investigat i sancionat d’acord amb la llei. Però també creiem recordar, que fa uns anys va haver un altre abocament d’un líquid encara indeterminat al Segre, que provenia del Polígon i tot va quedar pràcticament en una reprimenda. Dit el qual, tornem a la qüestió que ens hem plantejat tantes vegades: els veïns de Lleida, des de fa anys estem sent multats sense contemplacions per temes d’aparcament, i amb multes molt elevades per les nostres malmeses economies domestiqués, però quan les sancions per la raó que sigui, es tenen d’aplicar a una empresa, aleshores no es troba el llistat de sancions a aplicar i tot acaba en una multa misèrrima o en una reprimenda. És aquesta una qüestió que no entenem.

Tampoc entenem un altra cosa: el dia 21, en presencia de l’alcalde, un regidor declarà a la premsa, que la intenció de l’Ajuntament es la de inspeccionar les empreses del polígon, i per suposat, posar els mitjans perquè l’incident no es torni a produir. Però vet aquí, que avui, a dia 25 de setembre, es a dir 14 dies desprès del abocament, tornaven a baixar pel Segre grans taques (*) sospitoses de ser fuel?.

Senyor alcalde: ¿Com tenim la vigilància del assumpte? ¿És sostenible que baixí fuel pel Segre?

(*) (Fotografies del 25/09/2008, a les 13 hores)

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]