lunes, 22 de septiembre de 2008

(20 sep 2008) Des de la meva finestra

¿Renovació, del CGPJ?

El consell General del Poder JudiciaL, és un òrgan instaurat per la Constitució espanyola, amb el teòric objectiu de ser un control per als jutges, però allunyat del poder polític. I des de fa anys, no es compleix aquesta premissa, sinó que és un òrgan copat per persones als qui han posat els partits polítics majoritaris al Congrés. Son per tant, posats de part de.

¿On han anat a parar les proclames electoralistes d’en Zapatero, quan prometia despolititzar el CGPJ?

Ara han canviat als membres del Consell, es a dir, han permutat a uns fidels per uns altres, també fidels; el que no ha canviat és el nivell de polititizació. PSOE aporta 9 vocals, PP aporta 9 vocals, PNV aporta 1 i CIU aporta 1 vocal. És més, els membres anomenats per PNV i CIU, no són ni tan sols juristes, sinó que són i sempre han estat, diputats dels seus partits respectius. ¿Què sabran aquests dos, de justícia i de jutges? Res. Doncs, han estat nomenats per la seva fidelitat al partit. Queda clar, que els partits majoritaris repeteixen la estructura del Parlament, en la composició del CGPJ?
També podria ser, que aquests nomenaments, fossin en pagament a uns serveis prestats en el passat.

La vice del Govern, persona no massa objectiva, defensa la elecció dels 20 membres tal i com s’ha fet, dient que els vocals van estar consensuats pel Parlament, quan el que se li havia preguntat, era pel nivell d’independència dels vocals.
Davant de tot aquest muntatge ens podem preguntar: ¿I perquè necessiten els partits polítics tenir persones de confiança al Consell General del Poder Judicial? ¿És que potser la classe política, té la intenció de dirigir al consell o té alguna temença de que hi hagi un poder judicial independent del seus partits? ¿És que potser tenen alguna cosa que amagar?

És molt sospitós, o potser massa sospitós, que sigui el propi president del Govern, qui proposi al president del CGPJ que a la vegada, és president del Tribunal Suprem.

Davant d’aquestes preguntes, un pot començar a reflexionar. En aquest país tothom pot tenir la seva opinió, que no té pas de coincidir amb la del Govern de torn, ni amb la del primer partit de la oposició.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]