lunes, 31 de octubre de 2016

La Tira


Lleida, un Ajuntament sobre ocupat 

En un primer moment, vàrem arribar a la conclusió de que els veïns de Lleida som uns perfectes toca nassos per no dir una altra cosa. Els números són els que són, i les xifres donen aquesta impressió, però hem visitat les dependencies municipals (les que són obertes al públic) inclosa l’alcaldia i no hem vist cap aglomeració de lleidatans fent tràmits en cap departament, més aviat tot al contrari? 

Dient-t’ho amb total claredat i a la vista de les xifres, els departaments de l’Ajuntament de Lleida hauria d’estar a rebentar de lleidatans cada dia, personant-se allí per tal de fer les seves consultes, suggeriments o els seus tràmits, però ens hem trobat amb que no és així, sinó que els departaments estan pràcticament buits de públic i només hem vist a treballadors municipals?
Algú ens ha alertat sobre la qüestió: “Quan era alcalde Siurana, hi havia 900 empleats municipals, però ara amb Ros ja són 1.722”.  Aquest és el motiu pel que ens preguntem: Tant ha augmentat el volum de feina a l’Ajuntament de Lleida en aquests anys? O és que els lleidatans ens hem convertit en uns toca nassos i dia sí, i dia també, ens estem personant massivament en les dependencies municipals?


No sabem el que passa amb l’ocupació a l’Ajuntament de Lleida, però hem estat rastrejant dades comparatives amb altres ajuntaments prou importants i ens ha sortit la següent comparativa:


És a dir, a Madrid tenen 297 habitants per cada empleat públic, mentre que a Lleida en tenim només 80. I aquesta dada només pot tenir dues lectures: la primera, que els lleidatans donem tres vegades més feina que els madrilenys. O una segona, que l’Ajuntament de Lleida fos un “enxufament”, on el poder municipal, es a dir Ros, “enxufés” empleats públics innecessaris. En aquest cas i com que Ros no ho ha explicat, ens preguntem si en el fons, podríem estar davant d’allò que en diuen “compra de voluntats” o “vot captiu”?

Hem consultat el Pressupost Municipal del 2016, on es diu que d’un Pressupost de 147.442.632  €,
es destinen 56.031.060 € a Despeses de Personal, es a dir un 38% del Pressupost Municipal.   

Ens preguntem: Per quin motiu, els lleidatans tenim de suportat cada any, uns Pressupostos Municipals on el 38% es destina a pagament de Personal?
O si es vol preguntar d’una altra manera: Que en trèiem els lleidatans d’aquesta decisió arbitraria de l'alcalde Ros i que paguem entre tots?

A veure Sr. Alcalde, què està passant amb tot això?

Etiquetas:


viernes, 28 de octubre de 2016

La Tira


Interrogants sobre la gestió de Ros

El passat dia 6, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros va tenir un ensurt molt seriós, ja que al Ple de l’Ajuntament, no es van aprovar els comptes del any 2015. És la primera vegada que un Ros molt irritat, es trobà amb aquest inconvenient, ja que no aprovar els comptes municipals, suposa una esmena i no petita, a la seva gestió. Va estar una severa reprovació.
En bona lògica, és de suposar que quan tots els grups de l’oposició van votar en contra, devia ser per algun motiu?

Però Ros és incansable quan veu que li posen interrogants a la seva gestió, així que torna a arremetre amb l’aprovació dels comptes de l’any passat, portant-los un altre cop al ple d’avui.
És clar que per a tenir algunes garanties d’èxit ha tingut que “passar pel tub” del PP i CiU, els quals fa temps porten entre mans l’assenyada proposta de rebaixar l’Impost de Bens Immobles (IBI).

En conseqüència el previst per al ple d’avui, és que amb els vots de PP i CiU, quedin aprovats els comptes del 2015 a canvi de que Ros accepti rebaixar l’IBI, un 2% pel 2017 i un 1% pel 2018. En total seria un 3%.

La rebaixa de l’IBI és una proposta que Ros ha estat rebutjat des de l’any 2008, quan el més raonable i ètic, si es governa en favor dels veïns de Lleida, era rebaixar l’impost de l’IBI, quan en els últims anys el valor de mercat dels immobles ha baixat en més d’un 30%. Per tant, en favor de qui ha estat governant l’alcalde Ros, perquè en favor dels veïns de Lleida, no?
     
L’alcalde intenta netejar la taca que li va suposar, ser reprovat en no aprovar-se els comptes del 2015 i en més motiu quan veu que el seu partit, PSC, va electoralment parlant, d’esquena i costa avall. Més encara, quan alguns dels seus propis companys de pes en el seu partit , estan parlant ja, de no tornar-lo a posar com a cap de llista.  

Etiquetas:


jueves, 27 de octubre de 2016

Des de la meva finestra


Una agitadora, agitada 
Fa un any, Carme Forcadell va ser nomenada presidenta del Parlament a proposta de ERC. Forcadell havia estat militant de ERC i durant anys, regidora de l’Ajuntament de Sabadell, militància que va deixar quan va accedir al càrrec de presidenta de la ANC, encara que alguns deien, que era la agitadora del sobiranisme.
A un any del seu nomenament, ara es troba amb que l’Estat a instat contra ella, una querella per 
desobediència i prevaricació, en permetre una votació en seu parlamentaria, sobre les conclusions de la Comissió del Procés Constituent, malgrat l’advertència en contra del Tribunal Constitucional.  

Fa poc ha declarat tot i fent gala d’un optimisme forçat, que està “convençudíssima de que no la inhabilitaran perquè seria un descrèdit internacional molt gran que no m’ho puc imaginar”. No sabem de quin descrèdit internacional parla, només cal recordar quan Mas anava pidolant ser rebut per les cancelleries europees, i aquestes no el van voler rebre en lloc. 

La agitadora demostra estar bastant agitada, ja que  d’una altra manera, mai hagués fet aquestes declaracions de “sopar de duro”. En principi, es fals el seu raonament sobre que ella no va fer altra cosa que donar el dret a debatre als diputats. Les coses no són així: ella va permetre que es portés a terme una votació expressament prohibida pel TC, quan a més, li havien comunicat en resolució judicial, per tot el qual pot ser condemnada.

Estava clar des d’un primer moment, que la agitadora ja feia seu, el desafiament continuat a l’Estat, quan era presidenta de la ANC, per tant el que no pot al·legar ara, es ignorància tal i com vol donar a entendre. Ella, al igual que tots els espanyols (siguin o no catalans), està obligada a complir la llei i en més motiu si representa el segon càrrec en importància a la Generalitat. És el que segurament li explicaran con a raonament jurídic, si li apliquen una sentència condemnatòria. 

Quan va ser nomenada presidenta del Parlament, tots els partits allí representats, a excepció de CDC, ERC i CUP, van veure en el seu radicalisme o sectarisme, una circumstancia incompatible amb la posició d’arbitratge, que suposa presidir el Parlament. Ara en saber-se la seva imputació, PPC i C’s han demanat la seva dimissió per estar investigada en un procés judicial.

Durant temps es va dir, que si era “l’animadora” d’en Mas. Potser ho era, perquè al 11 de setembre de 2014, en acabar la manifestació, l’aleshores presidenta de la ANC va llençar un crit imperatiu a Artur Mas: “¡President, posi les urnes!” Ara és ella qui a causa del seu sectarisme, haurà de posar la cara davant del Tribunal. A veure si així aprèn. 

Etiquetas:


miércoles, 26 de octubre de 2016

Diario de a bordo


Una radicalidad compartida 

La deriva del PSOE comenzó con Rodríguez Zapatero, cuando se convenció de que las propuestas políticas serias de su partido, coincidían en gran manera con las de su adversario, el PP.
A mí entender, Zapatero no es tan necio como nos quieren hacer ver: el pudo consultar el Tratado de Maastricht, firmado en 1992 y que sirve de base para fundar la Unión Europea. Si se lo leyó, se pudo dar cuenta de cómo en el fondo, no es más que un programa o proyecto político de “derechas”, como le gusta decir a él. ¿Y cómo torear en una plaza entera de “derechas”, con un capote de “izquierdas”? No es una “faena” sencilla y él fue muy consciente de ello. Entonces ¿Cómo hilar un proyecto político propio de “izquierdas” –aunque sea un falacia-, diferenciado de la “derecha”?
La única solución que encontró a la vista de los acontecimientos, fue la de radicalizar sus propuestas poniendo cínicamente cara de convencido. Era su forma de conseguir votos hoy y problemas para mañana; pero los problemas del mañana le llegarían a otro, no a él.

Durante ocho años, Zapatero tuvo tiempo de escribir en la mente de sus militantes y votantes su propuesta: radicalizarse como sea para diferenciarse del PP.

Pedro Sánchez se postuló para la Secretaria General retomando el programa-propuesta de Zapatero. Dicen que cuando llegó Zapatero a la Secretaría General, el partido tenía 400.000 militantes, de los cuales 200.000 se dieron de baja con la gestión zapateril. Pero es que con los dos años de Sánchez ha perdido otros 83.000 militantes más. Bueno pues mire, blanco y en botella.

La deriva del PSOE se empezó a vislumbrar con el apoyo de Zapatero al menguado Estatuto de Cataluña y tal como lo pudimos ver todos, también pudo verlo Pablo Iglesias, un ególatra oportunista en busca de sillón bien pagado. Iglesias ante la deriva socialista y las protestas del 15-M, intuyó acertadamente, que gran parte del voto previamente radicalizado por Zapatero, podría caer en una cesta a la que llamó Podemos; la segunda parte del plan, era conseguir un pacto de gobierno entre Podemos y PSOE, con el que dar el zarpazo político para conseguir el poder, pero también para eliminar electoralmente a su aliado PSOE.

La actual rebelión que estamos viendo dentro del PSOE, augura que la radicalidad aún sigue ampliamente instalada entre sus votantes, al igual que entre sus militantes. El enfrentamiento no parece que vaya a atemperarse, al menos a corto plazo. A lo que sí parece decidido un sector importante del partido últimamente, es a romper con la radicalidad, o con la falacia en la interpretación de la realidad política. Pero realizar esta tarea les puede llevar años, dado que en este mismo momento no hay un PSOE sino varios.

Para concluir diré, que no creo que Zapatero sea el único responsable de tanta destrucción vía radicalización, sino que los votantes y militantes, también tienen su parte alícuota de responsabilidad en ello. ¡Atentos, votantes y militantes!

Mijail

Etiquetas:


martes, 25 de octubre de 2016

Àudio visuals i divulgatius


Como se construye un crucero de 5.700 pasajeros


Etiquetas:


lunes, 24 de octubre de 2016

La Tira


Els radars semafòrics i el conte de la lletera

Se’ns ha acudit escriure un conte de la lletera en forma moderna i podria ser així: hi havia una vegada un alcalde que “posant cara de bon xicot”, fregia a impostos als seus conciutadans: l’impost de l’IBI més elevat del país. L’impost de circulació més car del país, un servei d’aigua potable caríssim i més, quan la ciutat ni paga, ni ha pagat mai l’aigua que consumim, doncs la tenim gratuïta del Canal de Pinyana, com la resta dels pobles pels que passa el Canal. Un servei de recollida d’escombraries molt car e ineficaç si mirem com estan alguns contenidors de plens amb brossa pel terra (cartons, vidre, envasos) i molts excrements de gossos deixats per les voreres (potser consideren que són molt decoratius), etc.

Arribats a aquest punt, l’alcalde exprimidor d’impostos, ja no va saber que més inventar per continuar escurant les butxaques dels veïns de la ciutat, aleshores se li va ocórrer fer un altre muntatge: Ja que la Guardia Urbana (de la qual ell és el cap) no patrulla pels carrers (ignorem quines deuen ser les seves feines), i com que desgraciadament i tal vegada a conseqüència de la manca de vigilància, van haver uns quants atropellaments lamentables, va aprofitar aquests  esdeveniments per a fer el muntatge amb una empresa constructora, que “casualment” fa moltes feines per l’Ajuntament (ves per on), d’uns radars semafòrics en determinats punts de la ciutat.

El conte de la lletera era clar: Posarem moltes multes a “destajo” i ens repartirem els beneficis, una part per l’empresa i una altra per l’Ajuntament. En un primer moment als conductors que anàvem per sobre de la velocitat marcada, ens van multar a base de bé. Ara, com ja sabem on estan els radars semafòrics, es a dir, quan veiem dos “coses” en un pal a sobre un semàfor, sabem que no són coloms observadors que prenen el sol, sinó semàfors multadors, per tant, ara reduïm la velocitat quan passem per aquests punts. En conseqüència ha baixat molt el nombre de multes. Per tal causa l’empresa no embutxaca els diners que estaven previstos i ara en un intent de retòrcer el contracte, reclama més diners. Tot plegat podria ser considerat una nova versió del conte de la lletera.

Tot hagués estat més racional i més fàcil, fent-ho d’una altra manera: En primer lloc, posar la Guardia Urbana a patrullar pels carrers i fins i tot, un aparell de radar mòbil que es pot posar un dia en un carrer i al dia següent en un altre. En segon lloc, que la Guardia Urbana fes respectar els passos de vianants, només fet això tant simple, es rebaixa molt la mitjana de velocitat viaria a la ciutat.

En referència als radars semafòrics, ens reafirmem amb el que van publicar al seu dia (Uns semàfors multadors i il·legals). Aquests radars no són legals perquè no han estat mai homologats i així ho diuen les sentències al respecte. Malgrat tot, l’Alcalde exprimidor d’impostos i “posant cara de bon xicot”, no es vol assabentar de que per tant, les multes posades pels radars semafòrics són il·legals i el que hauria de fer, es tornar els diners a tots els lleidatans que hem pagat aquestes sancions i en tot cas, sol·licitar la homologació dels radars: No ho farà perquè sap que és un cas perdut i hauria de desmuntar els radars.

El que podria passar, és que l’empresa que només està per guanyar diners, guanyi l’expedient judicial que ha interposat contra l’Ajuntament, aleshores haurem de pagar els 938.000 euros que reclama entre tots, entre els que infringim el límit de velocitat i els que no. Són maneres de governar d’un Alcalde que “posa cara de bon xicot” però creiem, perjudiquen i molt als veïns de Lleida.

Etiquetas:


sábado, 22 de octubre de 2016

El llapis impertinent

La Gestora del PSOE convoca Comité Federal a Madrid per demà


Etiquetas:


viernes, 21 de octubre de 2016

Àudio visuals i divulgatius

Illes gregues
  

RODAS   



Etiquetas:


jueves, 20 de octubre de 2016

Des de la meva finestra


Els “pares de la pàtria” no aportaran cap solució 

Ben pocs dubtes hi ha, de que Catalunya va cap un enfonsament històric. La deriva independentista dels que s’anomenen “pares de la pàtria” està portant a la comunitat catalana, cap una situació límit que serà molt difícil remuntar, per descomptat que els auto anomenats “pares de la pàtria” no aportaran cap solució.
La deriva independentista dels últims anys, ha fet fugir moltes empreses que hi havia instal·lades aquí cap a altres comunitats autònomes, un dels motius del canvi ha estat la fiscalitat, però l’altre motiu és la inestabilitat política i la inseguretat fiscal: en el mateix període les inversions empresarials a la Comunitat de Madrid han augmentat en 3.425 milions d’euros. 

El deute de la Generalitat (és a dir, de tots) arriba ja al 36,4% del PIB, tot un rècord. Aquesta dada incideix negativament sobre alguns aspectes:
El primer és, que cap dels “pares de la pàtria” ha explicat com pensen pagar el deute dels ja 70.000 milions d’euros.
El segon és, que s’ha de dedicar molts diners a pagar terminis de deute i interessos, la qual cosa es detreu de serveis necessaris pels catalans.
El tercer és, que la Generalitat es nega a facilitar dades econòmiques, un fet que espanta als inversors que fugen d’aquí. Les dades del Ministerio de Economía diuen que les inversions estrangeres a Catalunya han caigut un 60% en el primer trimestre d’aquest any. La prova està, en que el bo de la Generalitat està considerat com a bo escombraries, ja només compren les seves emissions de bons el Govern de Madrid. Aleshores allò del “Espanya ens roba” és totalment fals: si Espanya no ajudés a la Generalitat comprant els seus bons escombraria, aquesta ja hauria fet fallida fa temps.

La inestabilitat política que va començar quan era Mas president, ha continuat amb Puigdemont, ambdós, acompanyats per ERC i la CUP, s’han entestat, encara que simulin una altra cosa, en tenir un programa o una acció de govern, consistent únicament en el desafiament a Espanya i per extensió al Tribunal Constitucional. Està clar que de tant estirar la corda algun dia es pot trencar i ara havent arribat aquest moment, es troben que alguns del principals “pares de la pàtria”, tindran d’asseure’s a la banqueta dels acusats i poden ser condemnats i inhabilitats.

Penso, que quan la tossuderia per rebentar Catalunya és tant i tant pertinaç, l’únic que pot temperar la situació, es el que s’està fent ara: aplicar la legalitat. Recordem com va acabar la campanya de desafiament que va muntar ERC fa uns anys: conductors que passaven per l’autopista i sortien dient “No vull pagar”. Aquesta rucada va acabar de la següent manera: Trànsit va tramitar unes sancions a cada automòbil que no havia pagat, que a més va tenir de pagar el trajecte. I aquí la campanya s’ha acabat. Un gran èxit de ERC.

Es veu que la campanya i la consulta del 9-N ens va costar més de 4 milions d’euros, mentre en la Sanitat Pública catalana cada cop manquen més recursos i mentre tenim 446.000 aturats a la regió.
Tot plegat, un horitzó de “pàtria” molt fosc per a tots els catalans, que veiem com en compte de construir, els nostres governants es dediquen a fer tot al contrari.

Etiquetas:


miércoles, 19 de octubre de 2016

El Confidente


El Trumpismo o "la voz de la mayoría silenciosa”

Hace muchos meses que los analistas políticos estadounidenses, se están devanando los sesos indagando cómo pudo suceder esto. ¿Cómo pudo suceder que una persona, poco formada políticamente hablando como Donald Trump, arrasara en la contienda de primarias en su partido republicano, criticando en parte al sistema, criticando a los políticos, criticando a la prensa e incluso, criticando a gran parte de su propio partido, pueda llegar a ser presidente de los Estados Unidos?

Durante meses, muchas personas han estado confiando en que cometería un gran error que le dejaría fuera de la carrera como candidato a las elecciones del próximo noviembre. No estaba previsto que pudiera llegar como candidato republicano a estas fechas. Parecía algo imposible, pero no lo ha sido. Otra cosa pueden ser los imprevisibles resultados electorales, aunque las encuestas parecen darle una ligera ventaja a la candidata demócrata, Hillary Clinton.  

En todos estos meses, los analistas se han estado preguntando atónitos ¿Cómo ha podido suceder esto, o dicho en otras palabras: en qué consiste lo que algunos ya han dado en llamar Trumpismo?

Seguramente Trump, no puede mostrar su título de doctorado, por ejemplo, pero ha demostrado tener el don de la intuición. Él, detectando entre los ciudadanos de su país mucho desencanto y algunos temores, está prometiendo resarcir el entuerto. Es lo mismo que hace Marine Le Pen en Francia, Podemos en España, o hizo Tsipras en Grecia, prometen grandes soluciones; otra cosa es que luego puedan cumplirlas:
Los datos de tasa de paro, dicen que en EEUU la economía ha mejorado, pero en cambio los salarios no solo se han estancado, sino que empiezan a bajar; las condiciones laborales han sufrido un deterioro. Todo ello hace intuir a los estadounidenses, que de continuar por esta senda, sus hijos no tendrán las mismas condiciones que tuvieron sus padres y esto conculca un principio muy arraigado; nada menos que quebrar el sueño americano.
Trump (en similitud a lo que vemos en Europa) se opone a los tratados de libre comercio y a la globalización.
La inmigración ha sido un tema importante en su campaña, lo ha sido desde el punto de vista económico, pero también desde la visión de seguridad nacional. Es decir, aquí tiene su peso tanto las políticas que favorecen a los norteamericanos nativos por encima de los inmigrantes, como el rechazo a un cambio cultural que viene dado por la inmigración. La recuperación de la identidad nacional norteamericana parece ser un objetivo. En palabras de Trump, hay que “Hacer América grande otra vez”.

Otro punto podría ser, la sensación de inseguridad nacional, o dicho de otra manera, la sensación de que EEUU es una nación menos importante y poderosa que hace unos años; aquí se podría encajar tanto la lucha contra el terrorismo y el estado islámico, como el deseo de que Norteamérica se mantenga en su sitio frente a China.

Todo ello y algunos temas más, han sido permitidos por los gobernantes norteamericanos de los últimos años, lo cual ha ido generando un enfado larvado entre muchos votantes. Un enfado que Trump detectó, prometiendo unas soluciones que difícilmente se aplicarán, pero hizo algo más: les dijo que no tenían por qué seguir resignados con su enfado y les ofreció cambiar las cosas desde su candidatura.
Aquí parece, que la fórmula mágica para conseguir adhesiones electorales ante una situación de disgusto ciudadano, sea prometer “el cambio” (también ha ocurrido en Europa), primero Obama les ofreció el “Si, nosotros podemos” o “Sí, se puede” y ahora Trump ofrece cambiar la inercia de las cosas para enderezar el entuerto. Para ello se ha dirigido con esta propuesta a una mayoría (según él) enfadada, resignada y que no votaba, a la que ha unificado llamándola “Mayoría silenciosa”. Ahora en vista de que las encuestas no son tan malas como muchos preveían, ya dice que “Esta mayoría silenciosa está de vuelta”. Con ello está dando voz a una mayoría blanca sin estudios universitarios (según encuestas) pero muy preocupada por el futuro de su país.

El estilo “populista” de Trump no nos es ajeno a los europeos, puesto que en algunos estados miembros y desde hace años estamos experimentando el populismo oportunista.

A la espera del próximo debate electoral, nadie es capaz de predecir que puede ocurrir en las elecciones presidenciales de noviembre, menos aún frente a Clinton, una candidata demócrata de las peores que ha dado EEUU. Una situación que puede llevar a bastantes norteamericanos, a votar cualquiera de ambos candidatos tapándose la nariz.

Etiquetas:


martes, 18 de octubre de 2016

Cartes al Director

Respuesta al Sr Salazar

Sr Salazar, parece que Ud. no ha entendido o no le interesa entender, el grave problema que sufrimos en La Bordeta desde hace más de tres años, debido al comportamiento de algunas familias “ocupas” conflictivas e incívicas. Estas familias han tenido la oportunidad de vivir dignamente, pero en lugar de ocupar una vivienda y conservarla, la han desvalijado, han vendido todos los materiales que han podido sustraer de ellas, cobre, puertas, calderas, incluso piedras de la fachada y después cuando ya no pueden saquear más, ocupan otra.

Además el tiempo que han ocupado estas viviendas, han manipulado la instalación del agua y corriente eléctrica para empalmar donde les ha parecido, este hecho ha provocado incendios en diferentes edificios donde han ocupado viviendas y después las comunidades han tenido que pagar los daños que han causado. Acumulan suciedad, amenazan a los vecinos y esto pasa desde hace más de tres años.

Señor Salazar dice que son familias sin recursos, pero compran el tabaco y pagan con billetes de 50 euros, utilizan móviles de última generación y sus vehículos funcionan con combustible que no les falta, supongo que de algún sitio salen estos recursos.

Además cuando algún vecino se ha quejado por los ruidos, basuras o irregularidades en la comunidad, la única respuesta de estos ocupas ha sido las amenazas. Yo Mari Carmen Guerrero, como Presidenta de la Asociación de Vecinos de La Bordeta a los que represento, actuó en su nombre por petición de ellos y el mío propio.
Señor Paco Salazar después de más de tres años usted no ha dado ni un paso, ni un gesto para solucionar este problema. La Asociación de Vecinos de La Bordeta, hace tres años convocó a estas familias junto a Servicios Sociales, seguridad ciudadana y mozos de escuadra, los okupas que usted defiende fueron los únicos que no asistieron.

Señor Salazar, nos preguntamos donde está el defensor del menor que permite que los niños de estas familias  puedan vivir en un entorno de suciedad, expuestos además al peligro que puede ocasionar vivir con agua y luz de empalmes ilegales. ¿No hay informes que lo avalan?  

Señor Salazar, sabe lo que le pasa a una familia con menores cuando pierden  el trabajo, vivienda, entonces si hay advertencias?

Por favor, dejemos la hipocresía y que se cumpla la ley 202 del Código Penal. La convivencia con estos ocupas en nuestro barrio es molesta, insalubre, nociva, ilícita y peligrosa. Después de más de tres años sin encontrar una solución y multiplicándose las ocupaciones de estas familias, interpusimos la correspondiente denuncia.

Señor Salazar, La Bordeta es solidaria, es diversa y es ordenada y no creemos merecer este trato. Después de más de tres años, estos okupas continúan con el mismo método y no se han adaptado. Quien quiera confundir a la opinión pública y quiera ser “solidario” que se los lleve a su casa. Nosotros intentaremos como hasta ahora ayudar a quien lo necesite y por esa razón actuaremos con los medios que disponemos para resolver este problema.

Mari Carmen Guerrero
Presidenta - AVV La Bordeta

--------------------------------------------------
Nota de la Redacció: Les Cartes al Director aniran degudament identificades i no podran contenir insults, ni ser ofensives, en tot cas, no seran la nostra opinió sinó la del signant. En cap cas es mantindrà correspondència amb els autors. Les Cartes al Director es poden enviar a la nostra adreça: ilergeta386@gmail.com

Etiquetas:


lunes, 17 de octubre de 2016

La Tira


El cas dels programes de Festa Major 

Fa poc va haver un cert enrenou encara no resolt, perquè van aparèixer 6.200 programes de la Festa Major, al costat de l’ascensor de la Paeria. Sembla ser que ningú sap com van arribar fins allí, però entenem que els programes per si mateixos no hi han anat. No tenen potes i no poden dir allò de que “aquí estem perquè hem vingut”.
Està clar que algú els hi va deixar, no sabem si amb ànim de que fossin repartits o amb tota l’intenció de tocar els nassos, però aquest no és el problema.

La qüestió està, en el que denoten aquests programes no repartits i per tant inútils, però pagats. La qüestió està, en la deixadesa que demostra aquest fet i en que la despreocupació municipal demostrada en un assumpte petit, que pot indicar però, com poden haver “mes despreocupacions” en coses més grans.

Diu que va ser un grup municipal de l’oposició, qui va donar la veu d’alarma en veure els programes tirats al terra. Està bé que estiguin al aguait, però no donen la veu d’alarma davant uns impostos sagnants pels veïns de Lleida com poden ser l’IBI, l’impost de circulació, el rebut de l’aigua, la brossa i molts altres taxes municipals.


A banda de quedar demostrada la despreocupació per part de l’alcalde en el tema, repartiment de programes de Festa Major, hem de parlar també de despreocupació per part dels grups politics de la oposició, que no fan la seva feina per tal de solucionar-nos problemes als ciutadans, com pot ser rebaixar-nos impostos. Sembla que visquin apoltronats fent la migdiada, amb els seus bons sous municipals. Els importa realment, solucionar problemes de ciutat i dels veïns de Lleida? I si és així, quan ho pensen de mostrar?

Etiquetas:


sábado, 15 de octubre de 2016

Àudio visuals i divulgatius


¿Veremos algún día un “pollosaurio”?

Entrevista al famoso paleontólogo estadounidense Jack Horner, de la Universidad de Montana, asesor en su momento del director de cine, Steven Spielberg, para rodar sus películas de Jurasic Park.
Jack Horner comenta que las películas son comerciales y por ello tienen un enfoque fantasioso en determinados aspectos, sin embargo apunta la posibilidad, de que algún día se pueda obtener un dinosaurio, a partir de manipulaciones genéticas sobre un embrión de pollo.


Etiquetas:


viernes, 14 de octubre de 2016

Diario de a bordo


Abstención sin condiciones 

Resultó incomprensible para muchos, que Pedro Sánchez no aceptara el pasado 21 de diciembre, pactar o acordar -aunque fuera escenificando que lo hacía a regañadientes y “por el bien del país”- con Rajoy, un gobierno al que hubieran podido tener sometido durante toda la legislatura. En vez de ello y en contra de sacar rédito a su debilidad parlamentaria, para cambiarle -y exhibirlo públicamente-, párrafos al programa de gobierno del PP, nos envió a unas segundas elecciones, en las cuales su partido perdió votos y diputados. Llegados a este punto, uno llega a interrogarse seriamente, sobre la capacidad política que se supone, debe tener alguien, a quien un colectivo ha elegido como su máximo representante. Y mi modesta conclusión es: perdonen señores electores de secretario general Pedro Sánchez, pero al elegirlo tuvieron ustedes un “ojo clínico” de buitre cegato.

Después de estas segundas elecciones, nuevamente Sánchez podía haber estrujado a los populares con sus propuestas a cambio de investir a Rajoy, pero otra vez volvió a despreciar la ocasión y si el sector centrado del partido no le hubiera echado el primer día de octubre, nos hubiera llevado a unas terceras elecciones. O por lo menos esa parecía ser su intención; lo que ya no me queda tan claro en cualquier caso, es si esa intención era voluntaria o involuntaria.

Cualquiera que observe, se dará cuenta de lo curioso que resulta ver ahora, como el sector “oficial” que estaba con Sánchez, llamaba “crítico” al otro sector y cómo ahora, estos calificativos de los dos sectores se han invertido. Así de volátiles son algunos conceptos para algunos.

El PSOE está dividido en dos y eso fue lo que todos vimos sin disimulo alguno, el día del famoso Comité Federal de cuchillos largos, donde incluso se mostró públicamente odio entre las dos partes. Ya me gustaría saber, si es cierto el rumor según el cual, al entrar en el Comité, Susana Díaz le preguntó a Sánchez si pensaba dimitir. Al recibir una negativa por respuesta Susana le amenazó: “Pues yo no me voy hoy de aquí sin tu cabeza”.

Bien mirado, por parte del PP la tentación ha debido ser grande para vapulear acto seguido al PSOE. Al final el PP no ha tomado represalias políticas contra un PSOE debilitado electoralmente e interiormente dividido y enfrentado.

Inesperadamente, Rajoy les pide “la abstención sin condiciones y sin exigencias”. Visto así, cualquiera puede pensar que el PP es como se dice “buena gente”. Aquí la opinión es libre y cada cual puede opinar lo que le venga, pero me da la impresión que en el favor que parece hacerle Rajoy al PSOE, lleva implícita su penitencia.
Me explicare: Sánchez, voluntaria o involuntariamente -repito que no me queda claro-, ha dejado a su partido en una situación lamentable, por ello todas las previsiones apuntan a que si ahora fuéramos a una tercera repetición de elecciones, el PSOE podría quedarse con 60 diputados de los 85 que tiene ahora y debe ser tan probable esta previsión, que hasta Javier Fernández presidente de la Gestora, la ha asumido públicamente.

Es de suponer que parte del grupo socialista votará abstención para poder investir a Rajoy, o sencillamente no acudirán ese día al Congreso. Ya sé que se puede y debe hacer mucha pedagogía con los votantes explicando el cambio copernicano, pero me temo que no hay tiempo y todo puede acabar a ojos de los electores, como que oficialmente el partido pasa del, no porque no, al sí porque sí: es a lo que en román paladino se suele llamar, cambio de chaqueta.

Por las mismas razones antes expuestas, es de suponer que al PSOE le conviene mantener esta legislatura el mayor tiempo posible, ya sea tragando sapos o quina, para poder recomponer sus filas, aunque sólo sea para diluir un poco el rencor sembrado por el radical Sánchez. Por cierto, si le mantienen durante un tiempo en Estados Unidos -donde creo está ahora de vacaciones- ya sólo tendrán que buscar 10 abstenciones.

La actual situación parece haberse invertido: quien parece ahora más vulnerable y después del sábado trágico es el PSOE, puesto que no debería interesarle demasiado provocar unas nuevas elecciones, poniéndole las cosas difíciles al PP. De modo que al PSOE le conviene ejercer de oposición, sí, pero menos.

Mijail 

Etiquetas:


jueves, 13 de octubre de 2016

Des de la meva finestra


Histories de color negre

A finals de setembre, va començar el judici oral per les targes “black”, unes targes que utilitzaven un grup de privilegiats de Caja Madrid, per pagar despeses personals amb fons de la Caja, quan a més, eren fiscalment opaques, es a dir el que fiscalment havia de ser considerat com un pagament en especies i per tant, havia de constar en la declaració de IRPF dels privilegiats, només era considerat per ells com una propina que no calia declarar en lloc.

L’acusació considera que aquests 65 ex consellers i alts directius, durant anys van estar carregant les seves despeses personals a Caja Madrid, a traves d’unes targetes opaques que no havien estat mai aprovades per cap òrgan de l’entitat bancària, però és que a més, els seus usuaris no van tributar mai per uns suposats “sobresous” que aquestes despeses representaven.
El jutge instructor de la causa, considera que els encausats, rebien una retribució “irregular” per a despeses personals.

En la llarga llista con tots sabem, hi ha gent que va estar prou important a Espanya, com per exemple, Rodrigo Rato, ex ministre del Govern amb Aznar i ex president de la entitat, Miguel Blesa, ex president de Caja Madrid, Rafael Spottorno, ex cap de la Casa Real, el ex director financer de la Caja, Sánchez Barcoj, Gerardo Díaz Ferran, ex president de la CEOE i empresonat per la fallida sospitosa, de Viajes Marsans.

Destaca Miguel Blesa, qui va ser per oposició, membre de cos d’inspectors d’Hisenda, per tant havia de saber al menys i sense cap mena de dubte, que tots els emoluments que percep un assalariat tenen que ser declarats com IRPF. La gran majoria dels encausats, Blesa inclòs, van mantenir que la targeta formava par del seu sou, un argument insostenible si tenim en compte, que aquesta part del sou, que suma 15 milions d’euros, mai la van declarar a Hisenda. Es a dir, estan confessant que no tenen cap argument ni un, amb el que poder defensar-se de una acusació per apropiació indeguda, o dit en altres paraules, moralment no poden justificar la seva avarícia.
Si mireu la fotografia, veurem com Blesa i Rato riuen en un gest de clara complicitat: tal vegada estaven celebrant que els hi anava molt bé la seva “pilleria”.

Confiem en que el judici aconsegueixi “blanquejar”, la negritud de les despeses pagades per aquestes targes a càrrec d’una Caixa, a la que vam tenir de rescatar, amb un total de 23 mil milions d’euros de diner públic.

Recordem que tot va començar al 2.013, quan el ex jutge Elpidio Silva, al rebuscar entre una pila d’informació, va descobrir uns correus que apuntaven al saqueig de l’entitat que ara s’està jutjant. Silva va requerir a una empleada de Caja Madrid (aleshores ja Bankia), qui al llegir-los va aportar encara més informació al jutge. Silva va estar desprès apartat de la carrera judicial. Molts pensen que en el fons, tot va estar una represàlia per haver destapat l’assumpte.
Coincidint amb el judici, fa pocs dies van robar dos ordinadors de casa del ex jutge Silva, però casualment o no, no es van emportar res més.  

Una pregunta que ens podem fer és: s’hauria destapat el saqueig a Caja Madrid, si Elpidio Silva, complint amb la seva obligació, no hagués iniciat l’expedient judicial contra Blesa?  Tot cas el que està segur, és que Elpidio Silva continuaria sent jutge.

Tot el qual ens porta, es vulgui o no, al dubte de si en aquest país, la classe aristocràtica està tant controlada com ho estem la classe treballadora.
Tal vegada aquesta desigualtat entre altres, sigui una de les causes per les que tenen tants vots, partits polítics populistes.

Etiquetas:


miércoles, 12 de octubre de 2016

El llapis impertinent

Es troben 6.200 programes grans de Festa Major, abandonats en un racó de l’Ajuntament


Etiquetas:


martes, 11 de octubre de 2016

Col•laboradors


Tristeza estacional

Según un estudio publicado en la revista Jama Psychiatry, la depresión estacional por poca luz, resulta ser el trastorno psiquiátrico más frecuente, que se da en los meses otoñales e invernales, cuando baja la intensidad de la luz solar.
Según el estudio citado, el tratamiento para solucionar este trastorno es simple y lo llama luminoterapia. Consiste en levantarse temprano y colocarse durante media hora frente a una lámpara fluorescente en funcionamiento. Un tratamiento sencillo que cura la depresión estacional por poca luz. La tristeza estacional se da sobre todo en latitudes muy altas; países nórdicos, por ejemplo.

Se hizo un estudio con pacientes a los que se les facilitó lámparas adecuadas, además se les dijo que deberían tomar paralelamente, un popular antidepresivo, la fluoxetina. A unos pacientes se les administró el antidepresivo pero a otros se les dio un placebo e incluso a algunos, lámparas no adecuadas. Quienes resultaron curados fueron los que combinaron la luz adecuada con la fluoxetina.

Se trata de un tratamiento muy eficaz, usado ya en España por algunos psiquiatras, que debe ser prescrito por un médico. También se comenta que  puede servir para tratar otras depresiones, pero hay que “tener cuidado” con el tipo de lámpara que se use.

Las lámparas “antitristeza” deben tener un filtro de luz ultravioleta y emitir a una potencia de unos 10.000 lux.

Etiquetas:


lunes, 10 de octubre de 2016

La Tira


Plataformes ocupes 

L’ocupació il·legal de pisos és des de fa temps, un problema que es sol donar principalment a les ciutats de tot el país i Lleida no queda pas al marge. Ens anem assabentant que en diferents carrers de la ciutat, hi ha persones que ocupen il·legalment pisos buits, fins i tot ens hem assabentat de casos, en que han estat ocupant durant anys, edificis sencers de pisos nous sense acabar, fins que el banc propietari ha aconseguit fer-los fora per la via judicial.

En el sistema polític europeu i occidental, es protegeix la propietat privada, és més, en el nostre Codi Penal (articles 202 i 203) es prohibeix i penalitza l’ocupació il·legal de pisos i locals. Per tant trobem incorrecte, que qualsevol col·lectiu o plataforma, defensi públicament una ocupació il·legal, doncs si els pisos ocupats il·legalment son propietat d’un banc, continuen estan emparats per la llei, al ser de propietat privada.

Més incorrecte encara ho trobaríem si es confirmés el rumor, de que aquesta plataforma que defensa la ocupació il·legal, està recolzada per persones molt pròximes a determinat grup polític, amb representació a l’Ajuntament de Lleida.

Considerem que quan els ocupes denuncien indiferència cap el seu problema per part dels serveis socials de l’Ajuntament, hi ha d’haver transparència i s’han de saber els motius, doncs podria ser que la indiferència municipal de la que parlen, tingués les seves motivacions: tal vegada s’hauria de comprovar, si  aquestes persones estan cobrant l’ajut del PIRMI, i en tot cas, si en cobrent un per família, o és (com hem sentit a dir que hi ha casos) que cobren el PIRMI tots els membres de la família, la qual cosa seria il·legal. I no ens serveix l’explicació que vam rebre en una ocasió per part d’un ex regidor, en el sentit de que “És una manera de garantir la pau social”. No, en tot cas i d’entrada, és una manera d’incomplir la llei.  

Un altre paràmetre a tenir en compte podria ser, que es tingués en compte quants anys fa que porten cobrant el PIRMI, perquè una cosa és que l’Ajuntament doni una ajuda temporal (que paguem entre tots) i un altra, que l’ajuda s’hagi convertit en vitalícia.

També s’hauria de veure, si els sol·licitants han tingut amb anterioritat altres pisos de lloguer social i han donat problemes, doncs tenim entès que aquest paràmetre es té en compte.

El que no pot ser, és pretendre justificar l’ocupació d’uns pisos de propietat privada, amb l’excusa de que els serveis socials de l’Ajuntament no els fan cas: la propietat dels pisos, es a dir el banc, no en té cap culpa.

Si mirem els articles esmentats del CP, veurem com ocupar per la força (sense tenir un contracte de lloguer) un pis o local comercial, en contra de la voluntat del seu propietari és un fet delictiu. Fins i tot pensem, que si la Fiscalia instés d’ofici davant del jutge, a fer complir la llei (per exemple en aquests casos) sempre que els veïns denuncien un pis ocupat, els ciutadans començaríem a veure la Justícia d’aquest país com una cosa seria i propera.

En tot cas, està bé que una plataforma o col·lectiu defensi que les persones sense sostre en tinguin i els ajudin a buscar la manera d’aconseguir-ho. Ara bé, el que ve a ser una posició totalment antisistema, és que defensin una ocupació il·legal, penalitzada al Codi Penal. Un Codi que si no els hi agrada, fins i tot poden instar d’una forma legal a canviar-lo, però mentre aquest estigui vigent s’ha de complir. 

Etiquetas:


viernes, 7 de octubre de 2016

El Confidente


La oscura esquizofrenia

Todos hemos oído hablar de la esquizofrenia como una enfermedad que puede ser peligrosa para quienes están en el entorno del enfermo.
José Luis Rico, psicólogo y subdirector de la Asociación Madrileña de Amigos y Familiares de Personas con Esquizofrenia (AMAFE), opina que estos enfermos sufren el rechazo social. Siendo injusto que esto suceda, también debe ser fácil de entender, la persistencia en la memoria de algunos graves incidentes, acontecidos con algún enfermo por esta patología.

Un paciente con esta sintomatología que se considera curado, explica como hace dos décadas su médico le diagnosticó con un “diagnóstico disfrazado”, cuando en lugar de explicarle directamente que padecía un síndrome esquizoafectivo, le comunicó que simplemente padecía una “depresión endógena con matices psicóticos”, un enmascaramiento de diagnóstico que por lo visto se ha usado para no alarmar demasiado al enfermo.  

Según miembros de AMAFE, ante los enfermos de esquizofrenia aún quedan muchos muros que derribar: “El estigma, la imagen social de la enfermedad mental, en general es muy dura y está asociada a temas de peligrosidad y violencia. No es una buena carta de presentación”. El mundo laboral y social parece vetado para estos enfermos, que sufren el rechazo social y el suyo propio.

El año pasado, la Organización Mundial de la Salud (OMS) hizo un llamamiento a los países miembros para que garanticen la dignidad de las personas con enfermedad mental y eviten la discriminación y la estigmatización que sufren, lo hizo a través de la campaña “La dignidad es muy importante”.
Este organismo alerta sobre la escasa formación de los profesionales de la salud que atienden a este colectivo. Según datos oficiales, los desórdenes mentales representan el 13% de la carga total de enfermedades en el mundo y representan un tercio de todas las discapacidades relacionadas con la salud.

Según el psicólogo especialista de la OMS, Michelle Funk señala que a nivel mundial existe una asimetría notable entre la dimensión del problema y los recursos destinados, dado que el seguimiento en el tratamiento de afectados por esquizofrenia es manifiestamente mejorable. Opina que convendría mayor número de consultas y mayor tiempo de atención.

En este sentido, cabe recordar las conclusiones de un estudio publicado en la revista The American Journal of Psychiatry, donde se advierte que sólo un 40% de estos pacientes toma su medicación con la regularidad prescrita, ya sea porque no respetan las dosis, porque se las saltan, porque las toman con más frecuencia de la prescrita, etc. Pero el dato más preocupante, es que el 25% abandona la terapia durante los primeros 10 días, el 50% durante el primer año y el 75% a los dos años.

Celso Arango, uno de los psiquiatras más reconocidos en este ámbito, del Hospital Gregorio Marañón de Madrid, opina que “no existe conciencia de la enfermedad, ni por parte de los propios afectados, quienes pueden no darse cuenta del problema que tienen”. Explica que con el objetivo de mejorar el diagnóstico temprano y controlar el tratamiento continuado, en otros países, como en Reino Unido, se han creado unidades de intervención precoz, las cuales además de “eficaces, son rentables”. Añade el psiquiatra, que en España “suspendemos en recursos intermedios para personas con esquizofrenia”.

Etiquetas:


jueves, 6 de octubre de 2016

El Llapis Impertinent

Insten al Museu de Lleida per a que tornin a Aragó, les obres d’art sacre


Etiquetas:


miércoles, 5 de octubre de 2016

Des de la meva finestra


Un conte de mai acabar

Hem estat buscant el significat del terme “abstenció tècnica”, que acaben d’inventar al PSOE, però el cert és que no l’hem sabut trobar. Ens sembla que es tracta d’una definició més, inventada amb ànim de dissimulació.

La nova Gestora del PSOE insinua que volen avançar cap una “abstenció tècnica” que acabi permeten la investidura de Rajoy, per tal d’evitar unes terceres eleccions que podrien ser catastròfiques per a ells.

El president de la Gestora, Javier Fernández, que no fa tants dies al Parlament d’Astúries, afirmava que només hi ha dos sortides a la situació (“o el PSOE va a la abstenció o anem a terceres eleccions”) va declarar ahir, que “l’opció menys dolenta” podria ser, que els socialistes votin abstenció i col·laborin en la investidura de Rajoy. Seria tot al contrari, del que Sánchez va prometre aferrissadament en campanya electoral, per tant aquesta postura aniria totalment en contra del discurs electoral, a la vegada que es continuaria esmenant la plana al sector oficialista de l’anterior Secretari General, qui va ser “dimitit” pel sector crític el passat dissabte.  

En tot cas, tot el grup de militants i votants que han estat podemitzats per la consigna del “no és no” de Pedro Sánchez, tindran de mal pair, que ara sobtadament hagin de interioritzar i defensar una altra cosa. Qui de segur tindria moltes dificultats en acceptar el canvi, seria el propi Pedro Sánchez, de qui en un article de premsa al més d’agost, es deia que alguns dirigents del partit havien declarat, que quan li telefonaven expressant dubtes, els hi deia: “No es no. Si quieres me lo tatúo”. Caldrà veure que votarà al Congres, si finalment el partit decideix abstenir-se.

Però poc desprès de que Javier Fernández, declarés ahir, estar pensant que el menys dolent seria anar a l’abstenció, el dirigent català, Miquel Iceta: “¡¡¡Pedro, por dios, libranos de Rajoy y del PP...!!!”, es va desmarcar amb que per al PSC, continua sent vàlid el “no és no” i va dir que els seus diputats, trencaran la disciplina de vot si es decideix recolzar l’abstenció.
Tot seguit la dirigent i presidenta balear Francina Armengol, que governa amb Podemos i Més, va declarar que si es decideix abstenció, ells trencaran amb el PSOE i votaran al seu aire. 

Per la seva part, el ex ministre José Blanco, va opinar que de moment i si no ho canvia el Comité Federal, el partit no pot anar cap a l’abstenció.

Ahir el grup del PP va enregistrar un escrit de proposta al Congrés, per tal d’avançar una setmana les possibles eleccions al 18 de desembre.

Quan molts pensaven que ja no hauríem de repetir les eleccions per tercer cop, ara veiem que aquesta seguretat s’està esfumant per moments. Sembla el conte de mai acabar, en un problema que es retro alimenta, ja que els electors insistim en mantenir el bucle electoral. Seria per tant interessant, estudiar la modificació de la normativa electoral, a fi i efecte de solucionar aquest problema.

Etiquetas:


martes, 4 de octubre de 2016

Àudio visuals i divulgatius

Flashmob sobre El Messías (Händel)


Flashmob de Iceland Symphony Orchestra, en el café Kringlunni de Reykjavik, 7 Dic 2012


Etiquetas:


lunes, 3 de octubre de 2016

Diario de a bordo


Semana de “Circus Maximus” en Ferraz

El pasado miércoles y vía televisiva, empezamos a asistir en directo, a una pelea por el poder, en la puerta del PSOE de Madrid, cuando un portavoz presentaba las dimisiones de 17 miembros de la Ejecutiva del partido, sumándose a otras 3 vacantes.

Suponiendo por un momento, que Sánchez tuviera razón, admitiendo incluso, que él sinceramente creyera en su razón, lo que no es de recibo, es que se atrincherase en el bunker de Ferraz, impidiendo incluso dejar entrar a algunos de sus compañeros, por la sectaria razón de que “son críticos” con él y por tanto, señalándolos implícitamente como enemigos.

Cuando la presidenta del Comité Federal, se acerca hasta el local para entregar un escrito, pidiendo que se reúna la Comisión de Garantías y emitiera un informe sobre lo que estaba ocurriendo, la tiene dos horas esperando sin dejarla pasar de la entrada. Pero hay algo mucho más feo y evidente: Sánchez se resiste a que se reúna la Comisión de Garantías, cuando fue él, quien ante un problema judicial impuso una Gestora que ahora está funcionando en Galicia.

La función continuó el viernes, cuando varios de los altos cargos del partido, siendo entrevistados en las cadenas de televisión, “casualmente” explicaban que todo era un enfrentamiento por ideas: apoyar con la abstención un gobierno del PP o no, citando que se había convocado para el sábado, un Comité Federal para dilucidar tal cuestión. Todo esto me suena a falacia de las gordas y más cuando está a la vista que es una pugna por el poder; lo que pudo suceder, creo yo, es que ninguno de los dos bandos creía al otro, capaz de atreverse a lanzarle a la cara públicamente un serio desafío, pero en el fondo todo fue una pelea entre dos facciones, para controlar el partido y sobre todo, para evitar que Sánchez acabara intentando pergeñar su pacto secreto con Podemos.
La división en dos bandos en el partido se remonta a 2014 y arranca con el nombramiento de Sánchez, lo que ocurre es que los estallidos son imprevisibles y siempre activa el detonante, quien es más atrevido o quien se siente más arrinconado, en este caso el contradictorio e incoherente Sánchez, que se arrogaba el ser el único secretario general del partido elegido en primarias, cuando antes que él lo había sido Borrell.

Lo saludable en un sistema democrático maduro, es castigar al liderazgo político incoherente o mentiroso, por la sencilla razón, de que un gobernante que hoy me engaña por uno, mañana me puede engañar por ciento.

El Comité del sábado continuó la función: desde insultos a la entrada a los miembros de la reunión hasta la prohibición de entrar en el local a los periodistas, e incluso acusaciones de que se había dejado entrar a personas que no pertenecían al Comité. Dentro de la reunión también hubo gritos, insultos y según dicen, hasta un intento de agredir a Sánchez.
Sánchez y su lugarteniente Luena, emplearon un amplio abanico de recursos defensivos: convocaron dos órdenes del día distintas para sembrar confusión, no admitieron que la totalidad de la ejecutiva estaba dimitida con los estatutos en la mano, permitieron votar a esos 17 miembros de la ejecutiva dimitidos, pero no a los 17 que habían dimitido mediante un escrito el martes. Impidieron hasta el último momento que se efectuara cualquier votación durante 11 horas. Finalmente Improvisaron sin conocimiento de la parte crítica, una urna sin control detrás de una mampara blanca, para votar sin censo y sin garantías, lo cual desató la ira no sólo del sector crítico, sino de algunos de los pedreristas.
Al final con los ánimos muy encendidos, el sector crítico estatutos en mano, inicia una recogida de  firmas –requiere un 20% de los asistentes- para iniciar una moción de censura contra Sánchez; el porcentaje requerido eran 40 pero recogen 130 firmas; ante ello la mesa, de mayoría pedrerista dice no reconocer las firmas presentadas.
Viéndose muy presionado, el sector pedrerista accede a que se haga una votación nominal sobre si debe haber Congreso Extraordinario en unos pocos días; el sector crítico gana la votación y el correoso Sánchez acaba dimitiendo. Fin de la función.

En todo caso -y esto perjudica al voto del PSOE-, los españoles hemos visto como han montado un “circus maximus” a la puerta del partido, donde no han actuado payasos, pero hemos visto como políticos gladiadores blandían sus palabras cual venablos unos contra otros, escenificando a la vista de todos, que en el fondo todo era una lucha por el poder: echar a Sánchez.
Las escenas han sido lo suficientemente ilustrativas, para demostrar que nada de lo que se nos decía desde la dirección del partido en campaña electoral, mostrando una preocupación por solucionar los problemas de los ciudadanos, era cierta, simplemente pretendían defender su poder personal. Según algunos del sector crítico, el No es No, era simplemente para justificar ante los suyos, un pacto secreto –según dicen- con Podemos.

Susana Díaz fue la que habló de “coser” el roto en el partido, lo cual me parece muy difícil y siendo posible reconducir la situación, en el mejor de los casos un enfrentamiento entre quienes se han llegado a considerar “enemigos”, siempre deja resquemor y desconfianza entre los dos bandos.
En favor de Sánchez debo decir, que no considero que fuera él quien iniciara la división entre los ciudadanos, que luego se trasladó al interior del partido, sino el sectario Zapatero, quien con su vileza encendió el odio guerracivilista entre los españoles; una cuestión que había sido acertadamente superara en la transición. 

Pase lo que pase, todo apunta a que podría darse una escisión del partido; de lo que no creo se salven es de unos resultados electorales todavía más menguantes si vamos a tercera elecciones, pues todo apunta, a que a los ciudadanos no les ha gustado la sesión de circo: ni las formas -los procedimientos y triquiñuelas casi “mafiosas” empleadas en todo este proceso-, ni el fondo.

Mijail

Etiquetas:


This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]