lunes, 1 de febrero de 2016

La Tira


Ros planteja una revolució verda 

Han fet falta onze anys al cap davant de l’alcaldia de Lleida, perquè tot d’un cop, l’alcalde Ros s’hagi tornat ecologista i verd. Es a dir, ell ha passat del roig del PSUC, pel roig destenyit del PSC, fins arribar ara al verd ecologista. Una transmutació ideològica-colorista, que de ben segur li ha anat estirant la mà d’una forma interessada. A banda d’això només queda dir, que Ros no ha estat mai una persona defensora de l’ecologisme ni de les teories “verdes”, com si l’hem vist sempre, es com un defensor de les empreses, malgrat que, gràcies als elevats impostos i taxes municipals, ha aconseguit que al Polígon Industrial del Segre, la major part de naus industrials estiguin tancades, simplement perquè les empreses marxen a altres municipis.

En tot cas augmentar el nombre d’arbres a la ciutat, és una qüestió que molts hem demanat durant anys, deixant de banda que quan hi ha hagut un projecte empresarial pel mig, Ros ha arremès contra els arbres que li feien nosa i els ha eliminat: va passar als Camps Elisis i a la Avinguda del Segre per passar la “fibra òptica” pel davall, si bé desprès en va plantar uns altres al seu lloc. L’excusa que va donar sempre, és que es van tallar perquè estaven malalts. Una mentida, ja que els arbres estaven en bon estat i ell mai va presentar una “certificació mèdica” que d’alguna manera digués, que estaven malalts.   

Estant mol bé que vulgui posar “boscos” a la ciutat, però cal tenir en compte que aquestes zones arbrades necessiten un manteniment.
En primer lloc, s’han de reposar els arbres morts que tenim en diversos indrets de la ciutat, procurant no ficar ni xops ni plataners, ja que aquests són arbres amb molt vigor i que per tant necessiten molt manteniment anual en forma de esporga i a més a la llarga, solen aixecar el paviment urbá.

Reiterem que està molt bé augmentar l’arbrat de la ciutat i fins i tot plantar “boscos”, però ha de començar per aconseguir que les actuals zones enjardinades que hi ha, siguin unes zones netes i no com ara, que per manca de vigilància s’han convertit en un wàter per a gossos, per on fa fàstic passejar.
Per no entrar ja, en la pudor que es sent en algunes d’aquestes zones quan hi ha alguns joves que estan fumant certes substancies, fins i tot algunes zones es converteixen en punts de “botellón”.

Aleshores ha de tenir molt clara una qüestió: si vol que les zones (i els “boscos” que planeja) han d’estar netes i cuidades o si pel contrari, el plantar “boscos” o arbres, vindrà a ser una qüestió merament conjuntural o electoral, deixant-los com fins ara estan les zones enjardinades, és a dir com un wàter per a gossos, un “fumadero” de substancies i fins i tot en algunes, uns punts de “botellón”.

Per a què ens serveix tenir a l’Ajuntament i pagar entre tots, més de 200 guàrdies urbans, del que vostè segons la llei, sou el seu cap, Sr. Ros?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]