viernes, 8 de enero de 2016

Des de la meva finestra


Quan el mànec de la paella crema la mà

El “no” de la CUP a investir a Mas, ha desfermat una guerra interna entre el catalanisme independentista.
Del que no poden acusar aquests sectors a la CUP, és de traïdoria. Aquesta formació, suma de onze plataformes, va dir ja en campanya electoral que dirien “no” a investir a Mas. Es veritat que des de les eleccions fins avui, a la CUP s’havien tornat una mica dubitatius en aquest sentit.

No obstant, els compromisos electorals de la CUP generaven ja des d’un primer moment, si més no, una certa contradicció. La CUP en campanya electoral tenia dos lemes: “No investirem a Mas” i “No farem descarrilar el procés sobiranista”.
És a dir, partint d’aquestes premisses sumades a la decisió de JXS, de que el seu únic candidat era Mas, tot podria abocar en una situació laberíntica.

Desprès de coneguts uns resultats electorals que ningú havia previst, la CUP com a formació coherent, es va veure en la tessitura imprevista, de ser decisiva, és a dir a decidir entre dos sortides incompatibles pel seu pensament: o investeixen a Mas traint a part del seu electorat, o fan “descarrilar” el procés sobiranista, decebent per tant, a l’altra meitat dels seus electors.

La CUP de sobte, havia passat de ser aquella formació de debat idealista, aquell grup teòric catalanista, a ser el grup decisori, a tenir com és diu la paella pel mànec. El que passa, és que s’ha aplicat massa foc al cul de la paella i el mànec està molt calent i cremar-se la mà era un escenari que no estava previst. Tanmateix no es pot dir, que hagin estat inactius, tot al contrari, els diputats de JXS i els de la CUP s’han estat reunint al Parlament pràcticament a diari, per veure si podien trobar una sortida dialèctica, que els permetés justificar l’incompliment  de les seves promeses electorals.
Si de cas, el que no va tenir en compte la cúpula de la CUP, és que la seva militància fa anys que està lluitant al carrer contra Pujol i desprès contra el seu hereu, de qui han acabat veient, com la seva principal preocupació no és la independència sinó  salvar-se ell mateix, a la vegada que intentava pel camí, la refundació del seu partit des del poder.

Una altra sorpresa per part de la CUP, ha estat el veure’s abandonats per la que s’autodenomina a si mateixa “esquerra catalana”. ICV transvestida ara en “Catalunya Sí que es Pot”, obeint ordres de Madrid no ha fet costat a l’intent rupturista, sinó que s’han assegut tranquil·lament a les grades com uns espectadors més, tot i observant com es juga aquest partit.

A la fi, JXS recolzats pels mitjans d’informació i tertulians “amics”, han estat llençant tots plegats el mateix missatge: la CUP “són els nous traïdors a la pàtria”, la qual cosa fa sospitar de que al menys, algú està dirigint a algú.

De moment el final d’aquest episodi, ha estat que la CUP ha dit “no” a Mas i no pas una altra cosa. Sent aquesta una negativa que ens porta a unes noves eleccions, si és que finalment a l’astut Mas no se li ocorre una altra idea “brillant” de les seves, per salvar la seva cadira i evitar asseure’s al banquet dels acusats.   
Sembla que Mas i segons les seves pròpies paraules i intencions com a mariner d’aigua dolça, ja hauria arribat a Itaca, es a dir, fora del poder.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]