lunes, 2 de noviembre de 2015

Des de la meva finestra


Què n’han fet dels diners?

Acabem de saber que la Generalitat ha comunicat al sector farmacèutic, que no els pot pagar l’import dels medicaments dispensats en els mesos de juliol, agost i setembre. Tot plegat puja 330 milions que el govern català deu als dispensadors. Un disbarat que mostra quina és la política que porten CiU i ERC des de desembre de l’any 2010. Pel que es veu, la Generalitat no té cap inconvenient en gastar-se els diners en campanyes publicitàries, en consultes il·legals, en ambaixades i altres “estructures d’estat” inútils, mentre no té diners per a poder pagar els medicaments de la Seguretat Social.
Però és clar, els catalans ens podem preguntar, si és més urgent pagar totes aquestes bogeries, que pagar els medicaments que ens són necessaris per la nostra salut. 

Creiem que és pertinent la invectiva del ministre quan pregunta: “Què n’han fet dels diners destinats a salut”? 
CiU i ERC no contesten, tot i que per parlar del “procés independentista” xerren pels colzes repetint les mateixes consignes a cada moment. Davant aquesta pregunta CiU i ERC es fan el sord i no responen res de res, la qual cosa vol dir, que els incomoda contestar a aquesta pregunta tant impertinent per a ells.
No obstant, creiem que la pregunta que fa el ministre es queda curta. Veiem, si Catalunya rep un finançament molt més gran que les altres autonomies, si les altres autonomies no tenen problemes per pagar la seva despesa farmacèutica, com és possible que la Generalitat no la pugui pagar?

Des d’aquí volem preguntar al senyors Mas i Junqueras que són els qui han format el govern, un de forma legal i l’altre de forma solapada, si és que amb els diners rebuts des de Madrid i destinats a la sanitat pública del catalans, s’han dedicat també a pagar tres per cents, o deu, o qui sap si vints per cent?
És clar que si toquem les llistes d’espera sanitàries i les retallades en el mateix sector, encetarem una altra crítica.

En qualsevol cas, la pregunta del: “Què n’han fet dels diners destinats a salut”?  ve a ser una pregunta tant pertinent i necessària, que els partits que no la facin públicament al grup governant, quedaran com que també hi tenen part en tot aquesta conxorxa. Estem a sobre unes eleccions i la pregunta té gairebé un caràcter obligat, per tots aquells grups que estan a l’oposició.

Diuen que el motiu de tot aquest disbarat, és que la Generalitat deu 67.000 milions d’euros. Mentrestant, els catalans ens hem de preguntar, com farem per obtenir els nostres medicaments, si  les farmàcies, que ja n’estan molt fartes, es planten i no ens els volen facilitar si no és pagant-los amb els nostres diners?  Què farem aleshores? Haurem d’anar-los a buscar a farmàcies de l’Aragó o de València? 

I aquestes són les grans gestes i el gran èxit del govern de CiU-ERC des del desembre del 2.010 fins ara? Dos partits per cert, que per amagar les seves vergonyes es van unir amb plataformes en una cosa que es diu Junts pel si, a la que sembla es vol afegir la CUP. Una CUP que xerra molt sobre els drets dels ciutadans, però que si no critica aquesta situació i a més recolza la investidura de Mas, serà un senyal clar, de que la CUP tampoc és de fiar, de que només pensa en els bons sous que poden aconseguir, però no en els ciutadans de Catalunya. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]