jueves, 1 de octubre de 2015

La Tira


















El dèficit de l’Autobús, no serà un altre abús?

A meitats del 2002 es va privatitzar el servei d’autobusos a Lleida. La raó que va donar el aleshores alcalde Siurana, és que com a conseqüència de la privatització es contindria el dèficit. Aquesta previsió no s’ha complert en absolut, sinó que cada any, Sarbus té un dèficit més gran que hem de pagar entre tots, tant els que utilitzen l’autobús com els que no. 

Les pèrdues de 1,68  milions d’euros al 2001, van augmentar fins a 2 milions al 2003. Al 2006 vam arribar a 3,5 milions i encara es van augmentar més al 2007 quan va estar de 4,2 milions. Les suposades “pèrdues” de Sarbus que ha de eixugar cada any l’Ajuntament volten als 4 milions.
Hem de dir, que la previsió de Siurana, ja no és que no s’hagi complert, sinó que s’ha disparat en sentit contrari, ja fa anys que cada veí de Lleida ha de posar 33,38 euros cada any, això suposant que tots els 130.000 habitants paguin impostos. Com sigui que hi ha un grup que no en paga, doncs està clar que la seva part, la tenim de pagar també entre els que sí paguem impostos.

Una queixa unànime per part dels usuaris de autobusos a Lleida, és que solen anar a una velocitat excessiva, cosa que comporta brusques frenades que han tingut com a conseqüències usuaris accidentats i ferits. ¿És cert, que els autobusos cobren de la Paeria per quilometres recorreguts i que és per tal cosa que corrent tant?

Sarbus va exposar que s’havien posat parades noves, viatges gratuïts d’estudiants i jubilats, encara que des de fa dos anys, es va fer una remodelació de línies per estalviar (amb gran malestar i confusió per part dels usuaris), tot plegat, creiem que resultaria difícil justificar un dèficit de 41,7 milions d’euros en 12 anys (fins 2014). En què s’haurà gastat tants diners Sarbus?
Sr. Ros, on van a parar tants diners?

Ens preguntem quant podria costar-nos la gestió del transport públic remunicipalitzat a Lleida, es a dir,  si es fes des dels serveis municipals i no a traves de la concessió a una empresa privada.

Segurament aquesta pregunta se l’haurien de fer, els nous grups polítics que han entrat a l’Ajuntament en les eleccions del mes de maig, però de moment no sembla que se l’hagin fet.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]