viernes, 8 de mayo de 2015

La Tira

  
Un alcalde a la defensiva

La publicació el passat dilluns per part del diari El Mundo, d’unes factures de caràcter personal, en benefici de l’Alcalde, Àngel Ros i pagades per l’Ajuntament de Lleida, va fer saltar totes les alarmes de l’entorn d’alcaldia, tant es així que el propi alcalde va sol·licitar al diari que se li fes una entrevista, on ell es pogués defensar. Ahir va sortir l’entrevista, en la que defensivament exposa, que veu “tradicional regalar flors a la esposa de l’alcalde”, “sempre s’ha fet, és una tradició que existia i que jo no he trencat”.

L’alcalde inicia una nova estratègia, és com dir, si sempre s’ha fet, si el meu antecessor, Siurana, ja ho feia i ningú va dir res, perquè ara em demaneu comptes només a mi?

A veure si ho entenem Sr. alcalde: ens esteu dient, que sempre s’ha regalat flors a l’esposa de l’alcalde, es a dir, es feia ja quan era alcalde el seu antecessor, i s’ha fet també durant els 10 anys que vos porteu com alcalde?  

I la factura de l’hotel mallorquí per 520 euros, també és tradicional, que l’Ajuntament pagui nits d’hotel a l’alcalde i a la seva esposa?

I també és tradicional, que l’Ajuntament pagui un dinar a vuit persones, en el restaurant més car de la Vall d’Aran, o demanar un taxi per traslladar al seu sogre, o regalar rams de flors a una diputada?
I regalar corbates i fulards?

Al nostre entendre, el que demostra tenir interioritzat l’alcalde en la seva entrevista sol·licitada, és la creença de que un alcalde ha de tenir privilegis sobre els demés ciutadans, ja que no tenim noticia, de que l’Ajuntament presidit per ell, hagi pagat despeses personals a la resta de veïns de Lleida.

Tampoc està bé, que un alcalde digui mentides, tal i com li llença en cara l’entrevistador. Pensem que tampoc és creïble el que diu l’alcalde, quan manifesta que treballava en l’empresa privada guanyant el triple del que guanya ara com alcalde.
Molts sabem que tal cosa no es veritat, perquè sabem el que guanyava en l’ultima empresa que va treballar Ros.
A més, algú es pot creure que una persona tan avida de diners (cobra dietes, viatges i despeses que segons es diu, no corresponen) deixaria una empresa per anar a fer d’alcalde, amb molts més problemes i deixant de guanyar dos terceres parts de sou?

Ens preguntem: per quina raó, hem de tenir que continuar suportant, la mentalitat “caciquil” o de privilegis, que hi havia en l’època de la dictadura?  

Certament, en veure coses com aquestes, és quan un entén els plantejaments radicals del moviment dels “indignats”, que es rebel·len contra tant abús.

Es clar que si tots aquests abusos s’han permès durant els 36 anys d’Ajuntament democràtic, el que cal preguntar-se és: quin paper ha jugat l’oposició en el nostre Ajuntament?  Com pot ser, que si és oposició deixi passar aquests abusos. Serà que es una oposició fluixeta. Serà que es una oposició distreta, que no s’assabenta de res. O serà que ha estat sempre una oposició molt ben pagada i per tant emmordassada?

De tota manera, el dia 24 hi ha noves eleccions municipals i des del vot de cadascú, és pot decidir si es vol mantenir aquest estat de coses, o si es vol eliminar. Els veïns de Lleida tenen la paraula.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]