lunes, 1 de diciembre de 2014

Des de la meva finestra

Dues vares de mesurar?

Acaba de dimitir la membre del Consejo General del Poder Judicial (CGPJ), Mercé Pigem.
El passat dia 15, va ser enxampada, tant ella com la seva germana, passant diners en efectiu des d’Andorra cap a Espanya.
Mercé Pigem portava prop dels 10.000 euros, es a dir, no passava del límit que marca la llei, però l’import que portava la seva germana passava en 360 euros el límit, per tant se li va obrir acta.

En arribar al dia 29 l’assumpte va esclatar a la premsa i el president del CGPJ, Carlos Lesmes es va reunir immediatament amb Mercé Pigem, per demanar-li explicacions. Ella va fer constar que eren diners que els hi havia donat la seva mare que viu a Andorra, per tal d’adquirir regals de Nadal.
Què es gasten 20.000 euros en regals de Nadal?

Diuen que el president Lesmes no va semblar creure’s aquesta explicació (penso que ben poca gent la va creure) i per tant li va demanar la dimissió amb caràcter urgent, fent constar, que “aquest càrrec en el CGPJ, ha de ser expressió de exemplaritat i generar confiança en els ciutadans, valors que es podrien veure compromesos amb aquesta situació”.
Part de la defensa de Pigem, va ser que eren diners de la seva mare, que elles no tenien cap compte opac a Andorra, no obstant en ser enxampada intentant passar els bitllets a traves de la frontera, la seva primera reacció va ser una altra molt diferent: va  vincular la descoberta de l’intent de moviment de capitals, al procés sobiranista del partit que l’apadrina, CiU.
Un disbarat més de l’entorn soberanista, que demostra una tendència gairebé malaltissa per tenir diners opacs a Andorra, que sembla ja una patologia  

Duran Lleida, que últimament sembla que estigui bastant amagat, ha sortit a defensar Pigem, diu que és molt lamentable, que a partir del seu “error”, “hagin anat a per ella”. Un altre, Duran, que sembla que li rellisqui la exemplaritat. Esperem que algun dia, no surti també ell a la palestra, afectat “d’un error” de no exemplaritat.  

En aquest cas, Molt bé per Carlos Lesmes, qui diu creure que es té de demostrar exemplaritat des d’aquests alts càrrecs. Tant de bo, tots els presidents d’institucions públiques pensessin com ell i actuessin amb tanta rapidesa i contundència.

Esperem que Carlos Lesmes, també actuï de igual manera, ara que acaba d’aparèixer un magistrat-jutge del Tribunal Supremo, d’on és ell també president, ja que aquest magistrat, té interposada una querella i no sembla que sigui per cap nimietat, al paper de l’escrit es diu:
“Que por medio del presente escrito y de conformidad con lo establecido en el art. 277  LECRIM viene a interponer QUERELLA por los presuntos delitos de prevaricación previstos en los artículos 405 y 405 CP, frente al Excmo. Sr. PEDRO JOSÉ GONZÁLEZ-TREVIJANO SÁNCHEZ, ….”

De ser certs els fets que s’han publicat d’aquest senyor, tampoc ens sembla una conducta exemplar i per tant també li hauria d’exigir la dimissió al moment i de moment no ho ha fet.
Perquè hi ha dues vares de mesurar? 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]