lunes, 5 de mayo de 2014

La Tira


Lleida: Tenim un Ajuntament o dos?

Fa un temps, un grup de comunitats de propietaris lleidatanes de la zona del carrer Pere Cabrera (Cappont), van aparèixer als mitjans de comunicació, denunciant que l’Ajuntament havia posat dos comunicats en la porta d’un local comercial que queda en aquest carrer, on es deia baix l’encapçalament de “Informació Veïnal”, que aquell local volia muntar allí una discoteca i que si no hi havia al·legacions en contra en el termini de deu dies, s’entendria que no hi havia oposició ciutadana al projecte.
Els comunicats eren reals, com també és real, que mai havíem vist fer aquest tipus de comunicació veïnal, com també era real, que allí on s`havia de publicar legalment la decisió, que era en el Butlletí Oficial de la Província, no li vam veure.

Els veïns que es van sentir afectats per aquest projecte, amb un aforament de 950 persones, van entendre que si aquest projecte tirava endavant, haurien de patir alguns dies a la setmana, la afluència nocturna de totes aquestes persones, més els automòbils que porten, la qual cosa podia generar greus problemes en la zona.

Quan aquests veïns organitzats en Plataforma, comencen a intentar esbrinar una mica el que està passant amb tot això, es troben amb un comentari sortit de l’àmbit municipal i que diu sense cap tipus d’ambigüitat, que hi ha la voluntat política de autoritzar posar allí la discoteca, sí o sí.
El grup d’afectats van endegar una recollida de signatures per tot el barri i van presentar les seves al·legacions, tot i tenint molt clar que fàcilment podien acabar al tribunal del Contenciós Administratiu, la qual cosa tenien prevista i assumida.

El últim dia d’abril, salta als mitjans de comunicació, una decisió de l’Ajuntament: La Paeria denega la llicencia d’activitats a la macro discoteca de Cappont, amb la motivació, de que l’aforament de les 950 persones no garanteix la seguretat vial i la mobilitat en aquesta zona.
Resulta, si més no estrany, que hi hagués la voluntat política de fer allí la discoteca, quan les infraestructures de la zona ja eren les que són?
De tota manera, del que no fan informar els mitjans, és de que era la mateixa regidora d’Urbanisme, Camps, la que va comunicar als mitjans la decisió, segons ens van dir el dia anterior.

Resulta que en el departament d’Urbanisme, és on es tramiten les llicencies d’activitats i obres. I si primer hi havia voluntat política de fer allí la discoteca i desprès des del departament d’Urbanisme, es denega la llicencia, tot denota com una manca de sintonia entre Alcaldia i Urbanisme, casi diríem, un excés d’enfrontament entre l’alcalde Ros i Camps. Alguns del mateixos veïns que ara han fet al·legacions (que no han estat acceptades) en contra de la discoteca, diuen recordar com en una inauguració en un parc de Doctora Castells, Camps li va clavar una esbroncada a crits davant de tots a l’alcalde.
Així doncs, l’enfrontament entre ambdós ve de lluny i sembla que dintre “l’aparell socialista” de l’Ajuntament hi ha dos grups enfrontats.
Es diu per dintre l’Ajuntament, que entre Camps i l’alcalde estan trencats tots els ponts de diàleg i que ni tant sols és comuniquen.

A sobre del local comercial on es volia fer la discoteca, s’està fent un restaurant, que pel que sabem, es va sol·licitar una llicencia d’obres per un aforament de 150 persones, quan la realitat, és que allí hi caben 1.000 persones. A banda d’aquest “cotorrillo”, es pot arribar a la  conclusió, de que a l’equip de govern de l’Ajuntament de Lleida, no van tots junts (és a dir, que no van tots a una) i que per tant podem tenir dos Ajuntaments.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]