miércoles, 17 de julio de 2013

Redacció



Aquesta pagina quedarà temporalment sense actualitzar, perquè marxem uns dies de vacances

Fins la propera.

¡ Que tingueu unes bones vacances !

Etiquetas:


martes, 16 de julio de 2013

La Tira

Un vehicle “oficial” que no ho és

Diu la llei, que els bens que tenen en propietat els municipis pel seu ús, han de afectar-se de utilitat pública i que quan per la raó que sigui acaba aquesta utilitat, s’ha de publicar la seva desafecció en diari oficial.
També diu la llei, que correspon al Municipi en tant que Administració Pública, la presumpció de legitimitat dels seus actes i que correspon a l’Alcalde dirigir el Govern i la Administració Municipal, així com exercir com a Cap de la policia municipal.

I si un vehicle, on està pintat el logo de l’Ajuntament de Lleida a la porta i on posa “Servei Oficial”, porta una matricula que no consta en el registre de vehicles afectats a utilitat pública municipal, és símptoma de que alguna cosa estranya està passant. Més encara, quan en el mateix vehicle hi posa el logo de EYSA, l’empresa privada de FCC que gestiona els parquímetres de Lleida, la grua i les multes del parquímetre.  Per tant, el més fàcil de pensar, és que el vehicle sigui de EYSA i que hagi pintat, atorgant-se unes atribucions que no li dona la llei, com és la oficialitat del vehicle, es a dir, simular que és un vehicle oficial quan no ho és.
No sabem realment el perquè es simula l’oficialitat d’un vehicle, quan segurament és propietat d’una empresa privada, però sembla ser una irregularitat molt grollera, com perquè la policia municipal no se’n hagi donat compte. Es clar que tampoc sabem, si l’Alcaldia permet aquesta irregularitat.

 


L’Ajuntament de Lleida a traves de l’Alcalde ens va dir no fa tant temps, que l’Ajuntament sempre compleix la llei. Doncs en aquest cas no sembla complir-la, i si no se li fa esborrar a l’empresa privada EYSA, el logo de l’Ajuntament i la llegenda de “Servei Oficial”, ens tindrem de preguntar, a canvi de què, se li permet a aquesta empresa, tal simulació d’oficialitat.

No oblidem que són moltes les queixes dels lleidatans, que són sancionats en els parquímetres (grans generadors de multes), dient que les multes no es tindrien de pagar, ja que no han estat imposades per un agent de la policia municipal. La qual cosa, és sens dubte una altra irregularitat o incompliment de la llei, perquè encara que ens ho vulgui fer creure l’Ajuntament, els treballadors de EYSA no són agents de la policia municipal i no tenen per tant, la competència legal d’imposar multes als lleidatans.  

Per tant, li volem preguntar a l’Alcalde, Àngel Ros, si com a Cap de la policia municipal, està assabentat d’aquesta irregularitat i si de veritat es creu, que l’Ajuntament sempre compleix la llei?

Etiquetas:


lunes, 15 de julio de 2013

La Tira


Fins quan abusareu de la nostra paciència, Sra. Camps?

El dissabte per la nit va caure una pluja important sobre Lleida que es calcula va estar de 77 litres/m2 en dues hores, provocant inundacions de locals comercials, garatges subterranis, carrers, fins i tot es va inundar el davall del pont de la via del tren, on van quedar atrapats uns automòbils amb aigua gairebé fins al sostre. En alguns punts de la ciutat van haver molts més problemes que en altres i si l’aigua previsiblement, va caure a tota la ciutat, com és que en uns indrets com la Plaça Europa, el carrer Acadèmia i la rambla Doctora Castells, entre altres, van tenir problemes de inundacions?
La resposta sembla ser molt simple: perquè en aquests punts els imbornals de la zona, estaven tapats i no evacuaven l’aigua. Sembla, que si hagués estat un problema d’aigua excessiva, tota la ciutat s’hagués inundat.

Em rebut queixes de veïns de Cappont, dient que a primers de l’any 2007 aproximadament, ja van adreçar un escrit a l’Alcalde on es demanaven actuacions sobre un seguit de coses, entre les quals estava netejar els imbornals, una cosa que és competència, creiem, del departament d’Urbanisme, qui a la vegada ho ha de manar a Aigües Lleida. El cert és que, encara que han vist algunes actuacions de neteja en algunes zones, en altres no s’ha fet i la conseqüència ja s’ha vist.

Un cop més, la despreocupació de la regidora d’Urbanisme queda palesa, no ja només en el tema dels autobusos, en els edificis que s’esfondren en el casc antic (on tenim entès, acaba de demanar una nova inspecció general dels edificis, la qual cosa vol dir que no s’estaven fent les inspeccions), sinó també en les inundacions que patim a la ciutat per un negligent manteniment dels imbornals.

Les inundacions que ara s’han patit al barri de Cappont, no són les primeres (des d’aquí ja es va denunciar fa anys, una altra inundació dels carrers del barri), encara que també tenim noticia de que ha passat en altres barriades com al carrer Lluis Companys.  

En tot cas, la despreocupació de la regidora d’Urbanisme, Marta Camps, no sembla ser del tot complerta, doncs no tenim noticia, de que cap mes se l’hi hagi oblidat cobrar el seu bon sou, apart dels altres emoluments econòmics que pugui cobrar per altres conceptes.
Tot i vist així, dona la impressió de que aquesta senyora considera que els veïns de Lleida som poc menys que subnormals. Hem de deixar que això continuí així?

Com preguntava Ciceró al conspirador Catilina, en una de les sessions del Senat romà: “Fins quan abusareu de la nostra paciència?”

Etiquetas:


viernes, 12 de julio de 2013

El llapis impertinent

El PSC ja es troba dividit en tres grups: PSC, Avancem  i Reagrupament



Etiquetas:


Des de la meva finestra


Uns papers jurídics que podrien ser politics
  
Els “papers de Bárcenas” estan movent últimament tot el sector de la informació. Fa tres dies que el director de El Mundo, Pedro J., va lliurar al jutge Ruz dos pagines  que diuen ser originals de la comptabilitat B del PP, corresponents a assentaments de fa quinze anys i pretén provar el finançament irregular del partit en els últims vint anys. El que m’estranya, és que no sigui el propi Bárcenas qui les hagi portat personalment amb anterioritat, en alguna de les seves nou compareixences davant el jutge Ruz.

Veurem si judicialment aconseguiran provar-ho, però sigui quin sigui la resolució judicial, el veredicte ciutadà ja fa molt temps que va dictar sentencia, en el sentit de tenir la convicció, de que els partits que han tocat poder, s’han acabat finançant irregularment. Un finançament que segurament hem acabat pagant entre tots, ja que és norma no escrita, que els qui lliuren diners corruptes és perquè abans els han incrementat en les factures de obra pública que paguem entre tots, per exemple.

Els casos que recordem del PSOE (que no eren pocs en l’època de F. González), els que van sortir a CiU en la etapa de Pujol, los sospites ara existents sobre la família Pujol y Mas, el Palau de la Musica amb tot un entrellat de donatius a varis partits, el del cas Pretoria que sembla estar dormint en un calaix, els de la trama Gurtel amb Bárcenas inclòs, els EREs falsos del PSOE andalús. Tots ells semblen tenir un nexe en comú, treure diners fàcils de on sigui, per pagar sous, sobresous, propaganda o el que convingui. És el que en llenguatge partidista es diu “finançament”.

Crida l’atenció que un jurista digui als mitjans, que  jurídicament els delictes, si és qui ni havia, estan prescrits, aleshores a què ve tanta revolta per repetir unes circumstàncies que tots coneixem i més quan si no es poden jutjar, no estaran obligats a retornar res dels diners emborsats irregularment?

Segons es diu pels “madriles” tot podria venir a ser, una operació d’assetjament  a Rajoy, a qui un sector del PP el considera “un tou indecís”. Diuen que els qui fa uns anys en un congres van estar prop d’apartar-lo de la presidència del partit, ara semblen haver tornat a prendre embranzida. També es comenta potser maliciosament, que Gallardón podria estar al darrera de tota la operació, doncs es diu que sempre ha buscat ser el president del PP.  El que passa, és que si tal cosa fos certa, estaríem davant un maniobra poc segura, doncs de retruc, Gallardón ha aparegut en el cas Nóos.

En fi, un galimaties monumental, però de moment aquí ningú ha tornat els diners. L’únic que es podria recuperar, son els tres milions d’euros de CDC, ja que tenen la seva seu embargada pel jutjat. Potser també es podrà recuperar part dels diners suissos de Bárcenas. 
Potser no van desencaminats, els qui pensen, que el més eficaç per eliminar la corrupció, és la recuperació a tota costa dels diners defraudats, a banda de que al meu veí li sembli que no hi ha un pam de net.  

Etiquetas:


jueves, 11 de julio de 2013

Col•laboradors



Dermatitis por “MI”

Esta semana se reúne la Asociación Británica de Dermatólogos en Liverpool, para debatir y estudiar el uso en productos domésticos de una sustancia denominada metilisotiazolinona, conocida también por MI. Este compuesto se puede encontrar en cosméticos, champús, cremas hidratantes, gel de ducha, maquillajes y productos de limpieza doméstica, también se pueden encontrar en pinturas para impedir la reproducción de bacterias.

Los dermatólogos advierten que una alta exposición a esta sustancia, está dando lugar a un gran incremente de alergias en la piel, siendo uno de sus primeros síntomas, enrojecimiento de la zona y picores.  

Aseguran que la sustancia no es tóxica, sin embargo ahora está legislativamente permitida una mayor concentración de este compuesto en los productos. J. McFadden, dermatólogo del Instituto de Dermatología de Londres, insiste en que con el MI estamos inmersos en un brote de alergia a un conservante nuevo, que anteriormente no había estado relacionado con la vida humana.

Algunos expertos sostienen, que la industria química sabía de los efectos que producía el MI, causando alergias pero lo ha callado. Desde la Asociación Comercial de Cosméticos de Reino Unido, se asegura que los productos se someten a un riguroso control, sin embargo los dermatólogos insisten en que los efectos adversos se ven en sus pacientes

Una vez más, hemos de preguntarnos si es ético y lícito fabricar productos para el consumo ciudadano, cuando ya se sabía que podían perjudicar la salud de los consumidores.
Corresponde seguramente a la Unión Europea, estudiar el caso y prohibir, utilizar sustancias perjudiciales para la salud como el MI; si no lo hace, estaremos ante la confirmación de que la UE, es únicamente una agregación de países a los que mueve únicamente el negocio para la clase poderosa, sin importarles ni tan siquiera la salud de sus ciudadanos. 

Etiquetas:


miércoles, 10 de julio de 2013

Àudio visuals i divulgatius

Supuesta conversación de fareros con barco de la marina yanqui

(Podeu teclejar u ombrejar, copiar  i enganxar al buscador del YouTube:)
Conversación entre Gallegos y Americanos   


Vamos de paseo    

(Podeu teclejar u ombrejar, copiar  i enganxar al buscador del YouTube:)
Dog Takes Puppy on Journey in Shopping Cart:


Etiquetas:


martes, 9 de julio de 2013

La Tira



Unes declaracions passades per aigua 

La setmana passada la Administració central va aprovar el nou Pla Hidrològic de l’Ebre, enfront a la posició de la Generalitat i els grups ecologistes que amb pocs vots van demostrar el seu rebuig a l’acord.

Una de les característiques del Pla, és que preveu poder regar unes altres 445.000 hectàrees. El Ministerio de Medio Ambiente ha imposat el seu projecte, que preveu crear unes grans reserves d’aigua per a regadiu, a costa de deixar el cabdal ecològic del riu sota mínims, una situació que posaria en perill la supervivència del Delta de l’Ebre segons el govern i els grups ecologistes. De fet, ja fa temps que degut a la poca aportació d’aigua dolça, l’aigua del mar ha començat a entrar en la zona, i si encara es vol treure més cabdal al riu, aleshores l’aigua salada acabarà envaint els arrossars que quedaran inservibles pel cultiu.

A tot això, l’Alcalde de Lleida, Àngel Ros, es dedica a criticar a la Generalitat perquè ha defensat l’aigua pel Delta de l’Ebre, amb l’argumentació peregrina, de que: “El Govern ha de prioritzar tots els sectors i això és una visió equivocada des d’un punt de vista econòmic. Crec que hem de defensar al sector agrícola i els regadius de Catalunya”.
Decididament no s’entén: diu que hem de defensar al sector agrícola i els regadius de Catalunya, mentre implícitament defensa als pagesos aragonesos. Potser pensa que els qui cultiven a l’arrossar al delta de l’Ebre, no deuen ser pagesos o potser no són catalans?

Està clar que l’acord pot beneficiar a uns pagesos tot i perjudicar-ne a uns altres, o si es vol, pot beneficiar a una comunitat autònoma perjudicant-ne a una altra. I sembla que per coherència, Ros hauria de defensar en primer lloc, als pagesos del Delta de l’Ebre. El que de moment no sabem, és si Ros ha volgut encetar una polèmica per tal de tenir un cert protagonisme informatiu en un temps de sequera mediàtica, o si és que està desinformat. Encara que també podria ser, que fos presoner d’uns interessos que desconeixem i per tant està obligat a fer costat al que diu el Ministerio de Medio Ambiente o la Confederación Hidrogràfica del Ebro. Ell sabrà. 

Etiquetas:


lunes, 8 de julio de 2013

Diario de a bordo


En el túnel de la deuda

Rajoy nos anuncia que estamos en vías de salir de la crisis. Bien, sinceramente me gustaría creerle pero no puedo evitar tener algunas dudas y así lo digo.
Llevamos cinco años y seis meses de profunda crisis económica, una crisis que a todos afecta, incluso a los ingenuos que siempre habían dicho no querer saber nada de política. Bien, pues a estos despreocupados de la política, también les afecta inexorablemente como a todos los demás, digamos que el conjuro mágico de la ignorancia, no les ha librado de sufrir como a los demás, los letales efectos de la crisis.

Tenemos un dato demoledor que todo lo lastra: un 27% de tasa de paro. Esto significa nada más ni nada menos, que algo más de la cuarta parte de la población en edad laboral carece de un puesto de trabajo con el que ganarse la vida y esta carencia provoca una cadena de problemas sociales, que inciden negativamente en todos los ciudadanos que forman la clase media y baja del país.

El gran problema español en estos momentos es la deuda; y aquí no sirve de nada, declararse no culpable de la generación de la deuda; todos somos deudores en alguna u otra forma.
Rajoy nos comunica que estamos en vías de salir de la crisis, pero mis dudas están en la deuda, porque si no estoy equivocado, tenemos una deuda pública del 80% del PIB, las familias tienen una deuda del 100% del PIB, la banca tiene una deuda del 100% del PIB y las empresas una deuda del 120% del PIB, en total suma un 400% del PIB. En resumen, debemos cuatro veces el PIB o Producto Interior Bruto de un año.

¿Y esto cómo se paga, cuando además el PIB ha caído un 10% en estos cinco años?  ¿Tenemos capacidad económica para pagarlo, es decir, si ganamos 100 en un año para ir tirando a duras penas, mientras debemos 400. Qué solución le damos a esto?
Como resumen a la situación podemos decir, que este país ha sido una gran fábrica de deuda a todos los niveles, mientras el gobierno de turno, en su papel de Don Tancredo, permanecía sordo, ciego y mudo.

Puesto que la deuda en gran parte afecta a todos, me parece que deberíamos exigir saber, dónde ha ido a parar el dinero e incluso intentar recuperar el que sea posible. Creo que esta es claramente, una tarea en la que debería embarcarse la Fiscalía como defensora de “lo público”, pues para algo les pagamos el sueldo.

He oído a grandes economistas proponer hacer una quita a la deuda española, con objeto de que pueda ser pagada, lo que ocurre es que una quita, tiene que ser acordada en el marco de un rescate de la Unión Europea y esto supone aumentar aún más la miseria que ya venimos arrastrando; basta con ver cómo le va a Grecia.

Me pregunto si no sería preferible esquivar el rescate, simplemente renegociando las condiciones de devolución de la deuda, es decir ampliándolo a unos cuantos años con un tipo de interés actualizado. Esto es perfectamente posible. Al fin y al cabo, este ha sido el procedimiento que se ha seguido con las inversiones de españoles que tenían preferentes; en primer lugar se les ha hecho una quita importante y en segundo lugar se les ha ampliado mucho el plazo para recuperar lo que queda de su inversión. Luego a los inversores alemanes en bonos españoles (deuda pública) también se les puede aplicar la misma regla, sí o sí.

Mijail

Etiquetas:


viernes, 5 de julio de 2013

El llapis impertinent

Un altre cop es posen a debat els contractes laborals precaris denominats “minijobs” 


Etiquetas:


Àudio visuals i divulgatius

Santiago Niño-Becerra:

"Si tota la immigració marxés, la taxa d’atur baixaria 10 punts”

Inquietants previsions del catedràtic d’Economia, tot i apuntant a que possiblement es farà una baixada important tant pel que fa als sous, com a les pensions. 


(Podeu teclejar u ombrejar, copiar  i enganxar al buscador del YouTube:)
Niño Becerra - Josep Cuní - 8 al dia 03.06.2013   

Etiquetas:


jueves, 4 de julio de 2013

El Confidente


“Rebelión”

Una ola de descontento campa por el país de los faraones, en contraposición a la paz que impera entre sus pirámides. El movimiento opositor a Hosni Mubarak, “6 de Abril”, fue quien inició la revolución en 2011, conocida en occidente como “primavera árabe”.
Con la caída de Mubarak el ejército tuteló una convocatoria de elecciones, de las que salió como presidente Mohamed Morsi, militante de los Hermanos Musulmanes, un partido de corte claramente islamista, quien consiguió la victoria electoral frente al Premio Nobel de la Paz 2005, Mohamed ElBaradei. Cabe señalar, que los Hermanos Musulmanes tienen el apoyo de Salafistas y una facción de Al Qaeda, que se unen contra los Laicos.

Ahora el movimiento iniciado por el grupo opositor “6 de Abril”, juntamente con distintos opositores al presidente en una campaña llamada Tamarrud (Rebelión), han iniciado otra campaña de grandes protestas, pero esta vez contra Morsi, pidiendo lo mismo que le pedían a Mubarak; que deje el cargo.
Ante las grandes manifestaciones cariotas, Morsi apareció en un discurso televisado, diciendo tener la legitimidad de la Constitución que aprobaron (o que él impuso con 20% de votos en referéndum) y la legalidad de las elecciones. Omitió decir no obstante, que tenía un gran conflicto ciudadano, capaz de poner en alerta al ejército, quien le dio un plazo para solucionar el enfrentamiento, advirtiendo que podría suspender la Constitución, como así ha hecho.

El incendio de este nuevo verano árabe, se está contagiando ya en Túnez. Pero el susto internacional aparece cuando otro gran grupo de egipcios partidarios de Morsi comienzan a enfrentarse en las calles con los opositores, dando la sensación de un país dividido en dos opciones físicamente enfrentadas, con un balance de veinticuatro muertos.

Morsi, tenía forzosamente que dar un paso adelante y convocó en su discurso, la formación de un Gobierno de Unidad Nacional, pero se supone que la decisión del ejército estaba ya tomada desde que hace unos meses, cuando Morsi decidió cambiar a gobernadores militares en las provincias por gobernadores civiles.

En estos momentos resulta difícil adivinar cómo puede acabar el conflicto, pero podemos preguntarnos por las causas de la discordia. Aquí por lo que parece, se están exigiendo unas mejoras que no obtuvieron de Mubarak ni de Morsi, a la vez que parecen pedir apartar al islamismo o lo que es lo mismo, la religión, de la política, cual es el estereotipo de los países occidentales a los que Egipto parece aspirar a parecerse; también Turquía. 

Habiendo expirado el plazo dado por el ejército, este comunicó al presidente que le había destituido y suspendido la Constitución, en un claro golpe de Estado.

En todo caso, ni Morsi, ni el Ejército, ni ElBaradein, en el caso de que llegue a ser el próximo presidente (que podría acabar igual que Morsi), podrán mejorar en el plazo de un año, las míseras condiciones de vida de los egipcios; levantar su economía y modernizar el país requiere mucha unidad, tiempo y una gran inversión. Unas tareas de las que no puede quedar al margen la Unión Europea, dado que Egipto es el referente para el mundo árabe.   

Etiquetas:


miércoles, 3 de julio de 2013

Des de la meva finestra


El govern proposa l’estalvi institucional

El govern de Rajoy sembla disposat a fer una reforma en profunditat de l’Administració, quan si més no, és un punt que anava en el seu programa electoral com ara li estan recordant.
La reforma segons diuen, pretén estalviar 37.700 milions d’euros fins a 2015, per la via de eliminar organismes. És una mesura que li reclamen amb insistència des de Brussel·les, enfocant-ho com una eliminació de organismes duplicats i innecessaris.

El govern ha fet els seus càlculs: es poden eliminar 11 Defensors del Poble autonòmics i deixar-ne només un. Diuen que hi hauria un estalvi de 32 milions. De fet, Cantabria ja ho acaba de fer, amb un estalvi de 2,5 milions.   

Una altra cosa que pretenen eliminar són els Tribunals de Comptes autonòmics, 13 en total, deixant-ne només un. Calculen un estalvi de 20 milions.

El que no surt al projecte de reforma, és la supressió de televisions autonòmiques, si bé al 2012 va tenir un cost de més de 1.200 milions. Com tampoc parla de suprimir Ajuntaments o Diputacions.
D’altra banda, tampoc es diu que suprimiran politics, alts càrrecs, assessors, secretaris dels assessors, conductors, etc. 

En veure les intencions, el Conseller, Mas Colell, ha declarat que la Generalitat mai aplicarà la reforma. No vol aplicar mesures d’estalvi, però de tant en tant, va a Madrid a implorar diners suplementaris per pagar les despeses de la Generalitat.

No sabem si aquestes reformes s’arribaran a posar en funcionament algun dia, de moment el govern ho presenta com que són per eliminar unes despeses innecessàries, prescindibles o que sobren, malgrat que alguns ciutadans pensem, que el que sobra primer lloc i en gran manera, són els poca vergonyes que de una forma o altra estan saquejant els diners de tots. Per tant, potser primer s’haurien d’apartar als poca vergonyes, augmentant fins als trenta anys el termini de prescripció dels delictes, fins i tot, incloent-hi la devolució dels diners que han estat apropiats indegudament, i desprès començar amb la reforma, o si es vol, emprendre ambdues campanyes a la vegada. 

Etiquetas:


martes, 2 de julio de 2013

Diario de a bordo


¿De dónde sale tanto dinero?

El pasado jueves. El ex tesorero del PP, Luís Bárcenas fue encarcelado “por riesgo de fuga”, o al menos esta parece haber sido la causa, según el juez Ruz.
Bárcenas dijo hallarse “desconcertado” por la medida, tanto es así, que su abogado esgrime que presenta un recurso de apelación fundamentado en que “tener 40 millones en un banco no es ningún delito”. Hombre, depende; digamos que si uno los ha acumulado legalmente, pues ciertamente no es ningún delito; en todo caso, el delito puede estar en cómo se acumularon estos 40 millones.
Alguien debería decirle a Bárcenas, que en este país no resulta usual que los ciudadanos tengamos una cuenta en Suiza con 40 milloncetes, por tanto el juez Ruz le está preguntando aquello tan comentado del: “Oiga, y de dónde sale tanto  dinero?” Ante este pregunta incómoda, Bárcenas tan solo contesta con evasivas y chorradas que el juez desmonta una tras otra. Digamos que no sería de extrañar que los ciudadanos tengamos una cuenta con 40 euros, el problema es que Bárcenas tiene una cuenta con un saldo de seis ceros más. Y encima la tiene en Suiza?

Bárcenas debería saber, que antes que él quienes estábamos realmente “desconcertados” somos los ciudadanos, al comprobar cómo después de 4 años de estar imputado, con él solo se había tomado las medidas cautelares de retirada de pasaporte y obligación de presentarse cada quince días en el Juzgado.

Me parece una broma de mal gusto, que el juez alegue ahora en el auto de prisión, que se le encarcela para preservar también, para “garantizar la conservación de las fuentes de prueba”, cuando ha tenido nada menos que cuatro años para hacer desaparecer las fuentes de prueba. Me parece que todo este asunto no tiene ni pies ni cabeza, y creo que lo más lógico hubiera sido encarcelarle en el momento que fue imputado, de esa manera no habría podido borrar ninguna  pista  o prueba.

Está bien que tengamos una legislación garantista y que se respete la presunción de inocencia, pero y que ocurre cuando existe una presunción de culpabilidad manifiesta?
Digo yo, que cuando le imputaron ya tendrían algunas pruebas consistentes y por tanto el juez ya podía haber actuado en consecuencia.  De todas maneras, tantos miramientos no se dan, según tengo entendido, con los presos comunes. La opinión pública hace ya tiempo que distingue entre imputados “comunes” y los de guante blanco; los tratos no son los mismos y el caso Bárcenas lo ilustra perfectamente, aunque nos quieran hacer comulgar con ruedas de molino.

Lo que pedimos los ciudadanos, es que en el trato judicial haya efectivamente una igualdad que no conseguimos ver en la práctica, pues ciertamente parece, que a mayor rango social, o a mayor cantidad de dinero afanado, mayor “presunción de inocencia”. Al llegar a este punto, hemos de recordar lo que dice la Constitución; todos somos iguales ante la ley  ¡Vaya, pues no lo parece!

Mijail  

Etiquetas:


lunes, 1 de julio de 2013

La Tira

  

El perillós casc antic de Lleida
  
Era al 2005 quan va caure un edifici vell al carrer Cavallers, 60. No van haver víctimes però les famílies que tenien comprat el seu pis allí, es van quedar sense la seva casa i les seves pertinences, es van ver de allotjar on van poder. La culpa, però, és molt negra i no la vol ningú, i la conclusió que en vam extreure, és que l’Ajuntament va autoritzar enderrocar la casa del costat sense preveure que la següent havia d’haver-se apuntalat.



Al juny de l’any passat, es fa esfondrar una altra casa al carrer Tallada i segons es va comentar, també per haver-se enderrocat la casa del costat.



Al 17 de juny es va esfondrar una altra al carrer Cavallers, prop de la finca que correspon a la caiguda de la casa al 2005.

Tot i estan d’acord, en que són cases molt antigues que no estan estructurades amb formigó sinó amb altres materials menys forts, pensem que si es fes un bon servei de vigilància estructural i manteniment, segurament no tindríem aquests ensurts.



La responsable municipal d’Urbanisme, Camps, va explicar que aquest edifici havia passat la revisió al 2009 i no es van trobar defectes importants. Si tenim en compte que les revisions dels edificis del casc antic tenen una vigència de deu anys, casi que no s’entén que als quatre, de sobte s’ensorri, quan encara la revisió no havia passat ni la meitat del període en el que previsiblement i legalment era totalment habitable.



Sembla que el mes sensat, sigui demanar que les revisions en aquests edificis antics es facin ben fetes, a fi i efecte de pervindré aquests lamentables incidents.



Potser per entendre aquest últim esfondrament, tindríem de saber primer, qui era el propietari d’aquest edifici, perquè ens esfereiria comprovar, que el propietari fos alguna persona molt relacionada amb l’Ajuntament.



Etiquetas:


This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]