lunes, 6 de mayo de 2013

La Tira


L’incomprensible deute de l’Empresa Municipal d’Urbanisme de Lleida

L’Empresa Municipal d’Urbanisme de Lleida, es dedica des de fa anys a negociar patis urbans. El trajecte d’aquesta empresa no ha estat mai massa clar, donat que en certs moments sembla prendre les funcions de l’Ajuntament però sense ser l’Ajuntament.
Fa un mes es van aprovar el comptes corresponents al 2012, on hi consta unes pèrdues de 493.000 euros, a causa, segons diuen “de l’aturada de l’activitat del mercat immobiliari”. 

Segons es diu, els recursos propis de l’EMU són de 40 milions d’euros i els actius de l’empresa pugen a 116 milions. No es diu en que consisteixen els 40 milions de recursos, ni el 116 milions d’actius, però si són patis, es tindria d’indicar quina és la valoració que s’ha fet, si és que estan valorats al preu de l’any 2007, quan va començar la crisi o estan valorats a preus actuals, doncs la valoració en aquests 5 anys ha baixat un 38% de mínim.

Crida l’atenció que els deutes de l’EMU siguin en aquests moments de 70 milions d’euros (refinançament inclòs), segons els comptes anuals, si bé fa dos mesos, que corria el rumor de que eren 90 milions.

Costa molt d’entendre, que l’EMU tingui aquests deute tant descomunal, quan cada any, via Pressupostos Generals de l’Ajuntament, se li passen quantitats milionàries? Què se’n fan d’aquests diners?
I si hi ha una parada immobiliària des de el 2007, és lògic que estan ficats en una crisi llarga (segons diuen tots els experts) es continuïn comprant patis?

La presidenta de l’EMU i regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Lleida, Marta Camps, va indicar que s’ha reduït les depeses de personal en un 20%. Suposem que aquí hi deu d’estar inclòs l’acomiadament del que era Gerent de l’empresa, de qui es diu que cobra un abundat sou mensual a pesar d’haver set despatxat?  I si això fos cert, podria significar que se l’hi està comprant un silenci  “comprometedor”?

No sembla lògic que aquesta empresa, que any rera any ha rebut grans imports de diners de l’erari municipal, tingui ara un deute tant descomunal que arriba als 70 milions d’euros. Aquesta és sens dubte, una qüestió que la primera Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, presidenta de l’EMU i regidora d’Urbanisme, tindria d’explicar.


Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]