miércoles, 2 de diciembre de 2009

La Tira

És Mesquita... o és negoci?



Al Pla General Urbanístic de Lleida aprovat al 1995, i consta el pont de Príncep de Viana que ara estan construint.
Si mireu el plànol veureu que el pont va a donar a la zona, on ara s’ubica el “Pla de l’Estació”, una zona amb cases velles, que si en els anys 95 i següents, s’haguessin pogut comprar baratetes, doncs mira, potser algú podia haver fet un bon negociet. És ben conegut el lema de la especulació: comprar barat i vendre car.

No sabem si és molt o poc casual, que poc desprès de ser aprovat el Pla General i per tant, quan ja es sabia que allí anava el pont, un grup de musulmans, s’instal·lés en un magatzem de la zona per tal de posar-hi allí una Mesquita, mentre l’Ajuntament es feia el despistat, sense dir res en contra?.

Recordem, que al 20 d’agost del 2001, l’Ajuntament els hi va denegar la llicencia, per exercir l’activitat de Mesquita en els baixos, de carrer Nord 31.
Els Veïns de la zona es pregunten: si la Mesquita no tenia llicencia per obrir i ha estat funcionant durant anys, perquè no se la va fer tancar?.
Senyalen a la vegada, que l’Ajuntament va fer enderrocar una casa de l’Horta perquè no tenia llicencia de construcció.
Es pregunten: com és que hi ha aquesta diferencia de tracte entre uns i altres? A uns se’ls hi permet funcionar durant anys sense llicencia, amb moltes protestes i denuncies veïnals (la presidenta de la AAVV ho va denunciar en innumerables ocasions), i en canvi a altres, que no donen cap molèstia a ningú, se’ls hi tira la casa perquè no tenen llicencia?

No sembla, que es tindria de impedir el funcionament de tot el que no tingui llicencia, o bé no sancionar a ningú?.

Els veïns de la zona carrer Nord, diuen tenir problemes amb els usuaris de la Mesquita des de fa anys i poc a poc, han anat venen molts dels seus pisos a preu barat, per tal de poder marxar de la zona.

En la practica sembla que establir la Mesquita en aquell carrer, ha comportat una forta baixada de preus immobiliaris a la zona, es a dir; molt bona ocasió perquè els especuladors puguin comprar a preu barat.

No serà que ara que ja es fa el pont, aquella zona serà previsiblement una “zona cara” de Lleida?
Serà que els ara propietaris, podran tirar a terra tranquil·lament les cases velles, comprades barates i construir-ne de noves, el qual els hi reportarà uns grans beneficis? I això no es farà, en detriment dels antics propietaris que van tenir de vendre a preu tirat?

Voleu dir que aquesta situació socio-econòmica, no ve a ser el mateix procés especulatiu, que es va viure a l’Avinguda Tarradelles quan l’Ajuntament va posar allí el campament gitano?

No serà que el col·lectiu musulmà i aprofitant que volien tenir una mesquita, ha estat utilitzat, per afavorir a uns especuladors immobiliaris?

Són preguntes “massa delicades”, per la nostra Lleida provinciana i petita, on tenim de suportar, la fosca costum de l’equip de govern municipal, consistent en no contestar mai a “preguntes delicades”, i on el silenci administratiu substitueix sospitosament la transparència. Què hi farem?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]